CGO: Vukčević i Škrelja dovode u pitanje legitimitet izbora

Centar za građansko obrazovanje (CGO) konstatovao je da su izjave predsjednika Administrativnog odbora Luiđa Škrelje i predsjednika Državne izborne komisije (DIK), Đorđija Vukčevića, neusaglašene i istakli da je ubjedljiv odraz stanja u kojem se nalaze institucije koje treba da kontrolišu najvažniji proces u jednom demokratskom društvu odnosno izborni proces.

Škrelja: Ne osjećam se sigurno u svojoj državi, razmisliću šta ću sa sobom i porodicom

Nijesam više siguran u svojoj državi nakon posljednjih uvreda koje sam doživio u Skupštini. Ne osjećam se sigurno i to ću reći zvaničnim organima. Razmisliću šta ću sa sobom i porodicom, kazao je za Pobjedu Ljuiđ Škrelja, poslanik DPS-a i predsjednik Administrativnog odbora, nakon što je izvrijeđan u Parlamentu dan ranije.

Škrelja: Izmjene Poslovnika pa kažnjavanje poslanika zbog izostanka

U toku je izrada odluke kojom bi se utvrdili kriterijumi opravdanosti, odnosno neopravdanosti izostanaka poslanika sa sjednica parlamenta, i do kraja ovoga mjeseca mogao bi biti postignut dogovor o tome na Kolegijumu Skupštine, kako bi konačno počela primjena poslovničkih odredbi o kažnjavanju poslanika zbog neopravdanog odsustva iz Skupštine, rekao je Ljuiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora.

Konjević: Budite vaspitani, nemojte da me prekidate; Škrelja: Ne zaslužuješ da ti persiram

Burno je bilo na početku današnje 77. sjednice Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore. Predsjednik odbora Ljuiđ Škrelja i poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević sukobili su se verbalno u par navrata.

Škrelja: Potrebna konkretna rješenja, preko medija se ne doprinosi poboljšanju izborne infrastrukture

Svaka inicjativa za profesionalizaciju Državne izborne komisije (DIK) je dobro došla, ali preko novina i medija se ne doprinosi poboljšanju izborne infrastrukture, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Ljuiđ Škrelja.

Traže smjenu Ljuiđa Škrelje

Partija penzionera, invalida i restitucije Crne Gore, Građanska akcija Budve, više nezavisnih odbornika i NVO sektora zatražili su hitnu ostavku predsjednika Administrativnog odbora Ljuiđa Škrelje zbog, kako su saopštili, "njegovih stavova da odluke sudova ne interesuju i ne obavezuju odbor i Skupštinu Crne Gore" u vezi sa razrješenjem Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića s pozicije članova Savjeta RTCG.