Konjević: Izbor Stankovića imaće nesagledive posljedice za stanje u oblasti vladavine prava

Tužilački savjet je izborom Ivice Stankovića za v.d. vrhovnog državnog tužioca preuzeo odgovornost za duboko narušeno povjerenje građana u instituciju Tuzilaštva, kazao je poslanik SDP-a Raško Konjević. Ocijenio je i da će ovaj čin imati nesagledive posljedice za stanje u oblasti vladavine prava, tužilačku organizaciju i pravosuđe u cjelini.

Konjević: Škrelja da zakaže hitnu sjednicu Admnistrativnog odbora

Poslanik Socijaldemokratske partije, Raško Konjević, zatražio je od predsjednika Admnistrativnog odbora Ljuiđa Škrelje da zakaže hitnu sjednicu tog tijela povodom zahtjeva Posebnog kluba poslanika za članstvom njihovog predstavnika u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Konjević o nedolasku Stankovića i Katnića: Ozbiljna šamarčina Skupštini, pokrenuti postupak razrješenja

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nisu se pojavili na sjednici skupštinskog Odbora za antikorupciju, na kojoj je trebalo da se raspravlja o slučaju "koverat".

SDP: I dalje ćemo insistirati na donošenju reformskih zakona

Poslanik Raško Konjević je i danas, na početku sjednice Skupštine Crne Gore predložio referomske zakone iz oblasti ekonomije i zaštite životnog standarda građana, međutim kao i posljednje dvije godine, vladajuća koalicija odbila da ih uvrsti u dnevni red, kako bi se o njima raspravljalo, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije.