Vučinić da bude ombudsman

Izvršna direktorica NVO Akcija za ljudska prava (HRA), Tea Gorjanc Prelević, učestvovala je danas na konsultacijama koje je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, organizovao povodom izbora novog Zaštitnika/ce ljudskih prava i sloboda Crne Gore (Ombudsmana) ispred 19 NVO koje su za ombudsmana predložile profesora dr Nebojšu Vučinića, bivšeg sudiju Evropskog suda za ljudska prava u dva mandata. Konsultacijama su prisustvovali ovlašćeni predlagači ukupno osam kandidata za Ombudsmana.

Autobuska stajališta prilagoditi OSI, obezbijediti im pomoć pri ulasku, izlasku...

Upravljači autobuskih stanica obavezni su da licima sa invaliditetom obezbijede pomoć pri ulasku, kretanju i izlasku sa autobuske stanice, ulasku i izlasku iz autobusa, ukrcaju i iskrcaju prtljaga i uvođenju psa vodiča u autobus. To je utvrđeno na današnjoj sjednici Vlade.

Aktivisti ohrabreni odlukom Markovića, traže trajni moratorijum o zaštiti Bistrice

Nakon što je premijer Duško Marković danas najavio da će Vlada otpočeti pregovore o raskidu koncesija za izgradnju malih hidroelektrana u nekoliko gradova, iz Građanske inicijative "Za spas Bistrice" kažu da su ohrabreni ovom najavom, te da će uz podršku građana početi dodatno da se umrežavaju kako bi istrajali u borbi da očuvaju sve crnogorske rijeke.