1
min read
A- A+
Pročitano

Evropljani i Amerikanci sve manje kupuju Audi

26/07/2019 - 12:57
Autor:Fos Media
290 pregleda

Njemački gigant Audi prijavio je pad prihoda od 10,5 odsto, sa 32,2 milijarde eura u prvoj polovini 2018. na 28,8 milijardi u istom periodu ove godine.

Ilustracija, foto: Digitaltrends.com

Ilustracija, foto: Digitaltrends.com

Taj pad pripisan je dekonsolidaciji njemačkog proizvođača automobila, a kada se izuzmu njeni efekti, prihodi su porasli u odnosu na isti period lani za 1,4 odsto, istaknuto je u saopštenju kompanije.

Operativni profit iznosio je 2,3 milijarde eura, što je pad od 17,8 odsto na godišnjem nivou.

Prodaja njemačke kompanije smanjena je 4,5 odsto, na 906.180 vozila, uglavnom zahvaljujući padu potražnje za Audijevim vozilima u Evropi i Sjedinjenim Državama, dok je prodaja u Kini dostigla novi rekord.

"Kao što je bilo očekivano, 2019. je pravi test. Poslujemo u vrlo teškom tržišnom okruženju uz mnogo negativnih faktora i konstantno se borimo sa tim trendovima pomoću svog plana transformacije Audija. Istovremeno, poput svojih konkurenata, moramo da poboljšamo održivost svog poslovnog modela i vrijedno radimo na dugoročnoj konkurentnosti. Sa novom ’Dosledno Audi’ strategijom, zacrtali smo svoj pravac u budućnosti", rekao je Aleksandar Sajc, član upravnog odbora Audija, prenosi B92.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari