1
min read
A- A+
Pročitano

Mini proizveo deset miliona automobila

11/08/2019 - 9:12
Autor:Fos Media
126 pregleda

Prošlo je 60 godina otkako je ideja Aleka Isigonisa, dizajnera klasičnog Minija, započela jednu veliku i značajnu priču u svijetu automobila, a danas britanska kompanija iza sebe ima deset miliona proizvedenih automobila.

foto

Foto: Motor1.com

Mini je oduvijek važio za moderan mali i kompaktni automobil s maksimalno iskorišćenim prostorom, odličnim držanjem na cesti za jedno malo i lagano vozilo, a tu formulu kompanija koristi i danas.

Postrojenje u Oksfordu u Velikoj Britaniji je obilježilo veliki jubilej, a to je deset miliona proizvedenih automobila. Primjerak koji nosi veliki broj je specijalni model Mini 60 Years Edition koji će učestovati u konvoju od 60 automobila na putu od Oksforda do Bristola, gdje će fanovi proslaviti najveću rođendansku zabavu britanskog brenda na događaju Mini Meeting International koja se održava danas.

Do 2000. godine je Mini prodao 5,3 miliona automobila širom svijeta, a 2018. godine je isporučio 400.000 primjeraka kupcima u više od 100 zemalja. Svakodnevno se u Minijevom postrojenju u Oksfordu proizvede do 1.000 automobila.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari