1
min read
A- A+
Pročitano

Na aukciji moćna Pagani Zonda sa 760 konjskih snaga

13/08/2019 - 19:15
Autor:Fos Media
119 pregleda

Jedan od poslednjih primjeraka Paganijeve Zonde i ujedno jedan od najsnažnijih je eter (Aether) iz 2017. godine koji će biti prodat na aukciji.

foto

Foto: Motor1.com

Radi se o unikatnom primjerku te o prvoj Zondi koja će se naći na aukciji u poslednjih gotovo sedam godina. To je roudster verzija besmrtnog superautomobila za čiju su završnu obradu korišćena karbonska vlakna s mat i sjajnim ukrasima karoserije gdje kontrast prave crveni detalji.

Neke karakteristike podjećaju na Cinque Roadster koji se pojavio prije deset godina i ukombinovane su s moćnim AMG 7,3-litarskim V12 motorom koji razvija 760 KS, a koji je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem. Snaga se prenosi na zadnje točkove.

Zeleno "start" dugme je posuđeno od Zonde R, a analogni pokazivač brzine ide sve do 400 km/h. Konvencionalne ručke na unutrašnjoj strani vrata su zamijenjene kaiševima kako bi se uštedjelo na težini.

Prvi vlasnik prodaje automobil putem aukcijske kuće RM Sotbis, a aukcija će biti održana 30. novembra u Abu Dabiju. Očekuje se da će dostići cijenu između 4,5 i 5,5 miliona dolara.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari