1
min read
A- A+
Pročitano

Sitroenov SUV postao drugi najprodavaniji model marke

08/06/2019 - 16:12
Autor:Fos Media
210 pregleda

Dvadeset mjeseci nakon predstavljanja Sitroen je za kompaktni SUV model C3 erkros (Aircross) već zabilježio 200.000 prodanih primjeraka.

Citroen UK

Foto: Citroen UK

Ovim odličnim rezultatom postao je drugi najprodavaniji model marke Sitroen, ali i treći najprodavaniji model u ovom segmentu na tržištu Francuske i šesti naprodavaniji model segmenta u Evropi.

Tako je C3 erkros odigrao veliku ulogu u zamahu Sitroena koji trenutno ima najveći rast prodaje u 12 najprodavanijih automobilskih marki u Evropi.

Od početka 2019. godine u Evropi su narudžbine za ovaj model zabilježile rast od 16% u odnosu na prvih pet mjeseci 2018. godine. Time je C3 erkros pozicioniran kao drugo najprodavanije putničko vozilo marke, odmah iza popularnog C3.

Zahvaljujući svom jedinstvenom i razigranom dizajnu i izraženoj modularnosti, te čak 12 asistenata za vožnju, C3 erkros kompakt SUV je takođe potvrdio svoju privlačnost kroz vrlo zanimljive podatke o prodanim primjercima. Tako je:

- 60% narudžbi bilo za najbolju verziju (Shine);
- 30% narudžbi je odabrano sa jednim od četiri opcionalna enterijera;
- 25% narudžbi je odabrano sa kontrastnim krovom i 20% sa 'Color Pack' opcijom (obojeni umetak na krovne šipke, dekoracija četvrtine panela, oklopi ogledala i obloge prednjih svjetala).

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari