1
min read
A- A+
Pročitano

Poziv za naučnike: Konkursi za istraživačke radove na festivalu "NAUKA O+"

13/08/2019 - 11:25
Autor:Fos Media
101 pregleda

Ministarstvo nauke pozvalo je crnogorske učenike, studente, predavače i naučnike da učestvuju na konkursima u okviru Festivala nauke „NAUKA 0+“.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Festival organizuju Ministarstvo nauke i visokog obrazovanja Ruske federacije uz podršku Ministarstva obrazovanja, Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov, Uprave grada Moskve i Ruske akademije nauka.

Kako su objasnili iz crnogorskog Ministarstva, projekat podrazumijeva besplatne međunarodne konkurse usmjerene na razvoj nezavisnih kreativnih i istraživačkih aktivnosti mladih. 

Iz Ministarstva su kazali da će biti organizovana dva konkursa koja omogućavaju prepoznavanje talentovanih mladih ljudi koji će se iskazati u nauci i umjetnosti.

Svi zainteresovani se za Međunarodni konkurs naučnih i tehničkih radova srednjoškolaca „Science of the Future“ mogu prijaviti do 13. septembra, a za Međunarodni konkurs za naučne emisije „Science is magic“ do 2. septembra.

„Naučni festival je namijenjem najširoj publici, a glavna ideja je popularizovanje nauke u društvu, privlačenje pažnje na aktivnosti naučnika i nastavnika, povećanje zainteresovanosti za naučna istraživanja, uključivanje mladih u naučne tokove kao i razvijanje naučne kreativnosti među đacima i studentima“ saopšteno je iz Ministarstva.

Ovogodišnji Festival je posvećen, kako se navodi, i proslavi Međunarodne godine Periodnog sistema elemenata.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari