1
min read
A- A+
Pročitano

Rusi snimaju svoju seriju: Amerikanci sabotirali „Černobilj“

07/06/2019 - 10:51
Autor:Fos Media
1442 pregleda

Veliki uspjeh mini-serije „Černobilj“ izazvao je ponovnu fascinaciju najgorom nuklearnom katastrofom u istoriji, a kako piše „Moskou tajms“ izgleda da se sprema i ruska serija o događajima u elektrani blizu Pripjata 1986. godine.

Scena iz serije „Černobilj“ u produkciji televizije HBO

Scena iz serije „Černobilj“ u produkciji televizije HBO

Petodjelna serija televizije HBO o eksploziji nuklearnog reaktora u sovjetskoj elektrani stekla je veliku popularnost i naišla na izuzetno dobar prijem kod gledalaca i kritičara.

Naravno, ima i nekih koji negativno gledaju na nju, pa je tako novinar Njujorkera kritikovao seriju zato što nije tačno prikazala „odnos moći u SSSR-u“.

Prema pisanju Moskou tajmsa, i u Rusiji postoje određeni krugovi kojima se nimalo ne dopada što je američka televizija snimila seriju o Černobilju.

„Činjenica da američka, a ne ruska, televizija govori o našim sopstvenim herojima je izvor srama“, ističe novinar Ilja Šepelin, prenosi RTS.

Zbog toga je odlučeno da ruski kanal NTV producira domaću seriju o dešavanjima u nuklearnoj elektrani u Ukrajini.

Režija će, prema pisanju Moskou tajmsa, biti povjerena Alekseju Muradovu, a serija će se umjesto na događaje posle eksplozije fokusirati na teoriju u koju je uključen američki špijun.

„Jedna od teorija jeste da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu 'Černobilj'. Većina istoričara ne poriče to. Na dan eksplozije jedan od neprijateljskih obavještajnih agenata bio je prisutan u stanici“, objasnio je Muradov.

Heroji serije zbog toga neće biti naučnici, vojnici i civili koji su pomogli da se spriječi dalje širenje radijacije, već KGB agenti koji pokušavaju da spriječe CIA operativce, piše Moskou tajms.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari