1
min read
A- A+
Pročitano

Nataša Ninković o "nepodnošljivom bolu": Individualizam ženama donio usamljenost

09/09/2019 - 22:16
Autor:Fos Media
499 pregleda

Individualizam nam je donio možda lični komfor, ali i veliku usamljenost, pa je bol još nepodnošljivija, kaže glumica Nataša Ninković govoreći o tome po čemu je osoben "bol savremene žene" u odnosu na slične probleme žena u prošlosti.

Foto: Promo

Foto: Promo

Ona je, u razgovoru za Novosti o svom novom filmu "Ajvar", rekla da bol "kompenzujemo raznim pomagalima, sakrivamo, ali ona nađe svoj put i traži društvo".

Nataša Ninković je, inače, ulogom u debitantskom ostvarenju Ane Marije Rosi "Ajvar" na pozornicama festivala na Paliću, u Herceg Novom, Nišu, sakupljala i aplauze i nagrade za maestralno odigranu ulogu Vide.

"U Vidinom slučaju, i svih onih koji su otišli, kad se vraćaju u svoju zemlju, svi od njih očekuju samo uspjeh, jer koji su đavo onda uopšte i odlazili. Neuspjeh se ne prašta ni u jednom segmentu. I onda se čovjek ispunjavajući taj okvir u koji mora da se uklopi, ili ga izigravajući, često izgubi", kaže Nataša Ninković.

Kako kaže, "Vida je naučila princip 'nepriznavanja bola' još od majke koja ne prihvata godinama da joj je muž mrtav, pa urnu njenog Miće nosi i na operu. Vida to radi kroz opsesivno-kompulsivan red u kući i higijenu, pa fleka na njenim farmerkama koja ne može da se opere na samom početku filma poprima nivo Šekspirove tragedije. Ona je svjesna problema, ali trenutno nema snage da se suoči sa njim. Rezultat je zakopčani svijet unutar nje, koji ona nosi do kraja filma i koji boji svaku njenu i najbizarniju rečenicu upućenu partneru".

Za film "Ajvar" kaže da je to "lična, intimna priča dvoje ljudi koji ne pripadaju više sebi, pa samim tim ni partneru".

"Kad kažem sebi, mislim da su istrgnuti iz svog prirodnog okruženja, bez potomstva, u desetogodišnjem braku u Stokholmu, manje-više uspješni ili ne, ali nepripadajući. Tražeći svoj novi identitet i ne znaju kad su prestali da komuniciraju. Film počinje od početka njihovog kraja", dodaje ona.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari