1
min read
A- A+
Pročitano

Skorseze o superjunacima: To nije kinematografija već zabavni park

05/10/2019 - 16:50
Autor:Fos Media
107 pregleda

Reditelj Martin Skorseze je izjavio da filmovi o "superjunacima" kakve proizvodi studio "Marvel" nisu kinematografija, već su više za "zabavni park".

foto

Foto: Marvel

"Ne gledam ih, probao sam, ali to nije kinematografija", rekao je 76-godišnji režiser za izdanje britanskog magazina "Empajer" od petka.

"Iskreno, bez obzira na to koliko su dobri, s glumcima koji u takvim okolnostima daju najbolje, najviše me podsjećaju na zabavni park", rekao je Skorseze.

Za njega to "nije kinematografija koju prave ljudska bića koja žele da drugom čovjeku prenesu emocije i psihološka iskustva".

Skorseze je autor legendarnih filmova "Taksista", "Razjareni bik", "Dobri momci" i "Kazino" koje obožavaju i publika, i mnogi filmski profesionalci.

"Marvelova" saga lansirana 2008. godine s filmom "Iron Man" jedna je od najunosnijih u istoriji kinematografije, sa skoro 23 milijarde dolara prihoda u svijetu od 23 filma. "Osvetnici: Kraj igre" postigli su ljetos rekordan prihod, veći od 2,79 milijardi, a prethodni rekorder je bio  "Avatar".

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari