1
min read
A- A+
Pročitano

Stefan Kapičić: CG se brzim koracima kreće ka tome da postane značajna filmska destinacija (VIDEO)

08/10/2019 - 17:35
Autor:Fos Media
1255 pregleda

Prvi „Montenegro Creative Forum“ koji je otvoren danas u Podgorici okupio je brojne umjetnike iz oblasti filma, muzike, kreativnih industrija. Među panelistima našao se i glumac Stefan Kapičić koji trenutno živi i radi u Holivudu a koji je ocijenio da se Crna Gora brzo kreće ka tome da postane filmska destinacija.

Foto

Foto: Gov.me/B. Ćupić

 

„Ministarstvo kulture i Filmski centar su u zadnje dvije godine napravili stravične, pozitivne korake u smislu promovisanja Crne Gore kao države, glumaca i reditelja. Mislim da se Crna Gora kreće stravično brzim korakom ka tome da postane, kao lider u regionu a i u Evropi jedna od značajnih filmskih destinacija“, kazao je Kapičić tokom panela i dodao:

„Crna Gora je krenula dobrim putem i mislim da će brzo doći veliki prvi rezultati.“

Na pitanje ministra kulture, Aleksandra Bogdanovića, koji je bio moderator panela - da li su naši akteri dovoljno prisutni i vidljivi na međunarodnoj sceni i kako da dođu do kvalitetnih filmskih produkcija, Kapičić odgovara:

„Crna Gora u svijetu ima dosta velikih imena koja samo treba da promovišu odakle su i da promovišu Crnu Goru prije svega. Uzmimo jednog Bojana Bazelija koji je A klasa snimatelja na svijetu. Pogledajmo šta se na primjer dešava sa Ivanom Marinovićem koji je fantastično primijećen i njegov talenat je nešto što je apsolutno velika prednost Crne Gore“, kaže Kapičić.

Smatra da mlade autore koji su svjetski priznati treba privući ovdje i forsirati predstavljanje zemlje.

„Kao što sam i naveo već par puta, Crna Gora je nebrušeni dijamant koji će biti prepoznat veoma brzo. Evo kroz mene i još neke ljude koje poznajem u svjetskom kinomatografskom svijetu priča se o svemu tome. Put kojim se upravo ide i sa ovom konferencijom, mislim da je upravo put koji će Crnu Goru staviti u tu poziciju“, zaključio je Kapičić na panelu.

Podsjećamo, Montenegro Creative Forum otvoren je danas u Podgorici. Ključni cilj konferencije jeste da u interaktivnim formama budu razmotrene perspektive Crne Gore u oblastima kinematografije, muzike, likovne umjetnosti, kreativnih industrija i novih medija, te festivalsko – koncertnih djelatnosti. Izuzev stavova crnogorskih umjetnika, odnosno djelatnika iz različitih oblasti stvaralaštva, tokom konferencije će biti predstavljena i iskustva drugih zemalja.

Pogledajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari