1
min read
A- A+
Pročitano

Direktor Sonija objavio detalje o konzoli PlayStation 5

10/10/2019 - 7:16
Autor:Fos Media
653 pregleda

Džim Rajan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainment (SIE), objavio je zvanični blog na PlayStation sajtu u kome potvrđuje ono što smo praktično odavno znali.

foto

Foto: Sony

Nova Soni konzola nosi naziv - plejstejšn 5 (PlayStation 5) i dolazi u isto vreme kad i Xbox Scarlett, odnosno za božićne praznike sledeće godine, što znači u periodu novembar/decembar.

Zajedno sa novom konzolom, stiže i novi kontroler, koji sa sobom donosi dve ključne promjene. Jedna je "haptic feedback", tehnologija koju Steam kontroler već posjeduje, i koja će zamijeniti klasičnu vibraciju koju ima DualShock 4.

Ona omogućava širok spektar povratnih informacija, pa će se džojstik drugačije ponašati kada udarite u zid tokom trke ili recimo kada šutnete loptu na fudbalskom terenu. Osjećaj će biti drugačiji čak i ukoliko ste u blatnjavom dijelu terena u odnosu na travnati dio, prenosi Play.

 

Druga novina su adaptivni okidači, koji će se nalaziti na tasterima L2/R2. Developeri će moći da programiraju osjećaj koji će ovi tasteri stvarati, da li će biti lagani na dodir ili će biti teško i intenzivno pritisnuti ih.

Ideja je da se tasteri drugačije ponašaju u odnosu na to da li recimo ispaljujete strijelu njima ili ubrzavate vozilo po kršnom terenu.

Izvor: play.co.rs

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari