1
min read
A- A+
Pročitano

Napustio školu zbog igrice, otac ga podržao i kupio mu opremu od 20.000 dolara

18/07/2019 - 21:51
Autor:Fos Media
1394 pregleda

Šesnaestogodišnji Džordan Hercog iz Sadberija u Masačusetsu deset sati dnevno igra Fortnajt (Fortnite) u nadi da će jednog dana postati najbogatiji na svijetu.

foto

Foto: WCVB Boston

On se plasirao u finale Fortnajt svjetskog prvenstva na kojem će se ovog ljeta u Njujorku u duo kategoriji boriti za glavnu nagradu od pet i po miliona dolara. 

Zbog toga ga je njegov otac podržao u odluci da napusti školu kako bi se mogao posvetiti Fortnajtu, piše Boston gloub. Osim toga, njegov je otac uložio oko 20 hiljada dolara u opremu kako bi mogao igrati u što boljim uslovima. Kupio mu je i Maserati s njegovim nadimkom na tablicama.

Njegov otac Dejv  otkazao je i ljetovanje, kao i sve ostale planirane odmore kako to ne bi omelo Džordanovo vježbanje. On radi u industriji videoigara kaže da u svom sinu prepoznaje sebe i da je to jedan od razloga zbog kojih on toliko želi da njegovo dijete uspije.

Ono što je zanimljivo jeste da je Džordan zahvaljujući ovoj igri zaradio oko 85 hiljada dolara. Samim plasmanom na Fortnajt svjetsko prvenstvo osigurao je nekoliko puta više novca.

Fortnajt je jedna od najpopularnijih igara na svijetu te ima više od 250 miliona registrovanih igrača. Popularnost je stekla i na osnovu velikih turnira s bogatim nagradnim fondovima.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari