1
min read
A- A+
Pročitano

Preminuo legendarni meksički pjevač Hose Hose

29/09/2019 - 12:32
Autor:Fos Media
106 pregleda

Meksički pjevač Hose Hose, koji je do suza dovodio publiku svojim melanholičnim ljubavnim baladama, poznat i kao "Princ pjesme" umro je u 72. godini.

foto

Foto: Getty Images

Meksičko udruženje umjetnika ANDI potvrdilo je njegovu smrt u tviter poruci juče. Više medija javilo je da je pjevač umro od raka pankerasa u bolnici u južnoj Floridi, u SAD.

Hose Hose, čije pravo ime je Hose Romulo Sosa Ortis, stigao je do vrha latino top lista 1970-ih pjesmama kao što su "El Triste" (Tužan čovjek), "Amar y querer" (Ljubav i želja).

Zahvaljujući snažnom glasu i mogućnošću da pjeva tehnički teške numere postao je kulturna ikona u Latinskoj Americi gdje je bio izuzetno popularan tokom karijere od preko 50 godina.

Njegova muzika takođe je postala popularana u zemljama kao što su Japan i Rusija.

 

"Oplakujemo smrt pjevača Hosea Romule Sose, poznatijeg kao Hosea Hosea. Od početka svoje karijere pjevač El Tristea bio je jedan od najobožavanijih glasova Meksika", napisao je meksički ministar kulture na Tviteru. 

Hose Hose je prodao više od 120 miliona ploča tokom svoje 55-ogodišnje karijere. 

Njegov prvi međunarodni uspjeh "La Nave del Olvido" (Brod zaborava) izašao je 1970-ih i danas se redovno pušta na radio stanicama u Latinskoj Americi.

"On je bio izuzetan pjevač, njegove pjesme su rasplakale i razveselile mnoge iz moje generacije", napisao je u saopštenju meksički predsjednik Andres Manuel Lopes Obrador.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari