1
min read
A- A+
Pročitano

Umro osnivač i autor velikih hitova benda Linard Skinard

08/10/2019 - 10:16
Autor:Fos Media
160 pregleda

Američki muzičar Leri Džanstrom, osnivač benda Linard Skinard (Lynyrd Skynyrd) i autor klasika "Sweet Home Alabama", pronađen je mrtav u 70. godini.

foto

Foto: Rock and Roll Garage

Uzrok smrti još nije poznat, a članovi benda emotivnu objavu o smrti kolege podijelili su na društvenim mrežama.

"Napustio nas je veliki čovjek i veliki basista", napisali su. "Bio je jedinstven, čestiti saputnik na putovanjima i sjajan prijatelj koji je svojim humorom uvijek popravljao naše raspoloženje. Imao je veliko srce za sve u svom životu. Niko ga nikad neće moći zamijeniti".

Poslali su izraze saučešća njegovoj supruzi Taniji i cijeloj porodici i poručili da će im jako nedostajati dragi prijatelj i partner.

Džanstrom je zajedno sa svojim školskim prijateljima, pjevačem Ronijem van Zantom, bubnjarom Bobom Bernsom i gitaristima Gerijem Rosingtonom i Alenom Kolinsom osnovao Linard Skinard 1964. godine. Tada je bend nosio ime Maj bekjard (My Backyard).

Bernsa je nakon smrti zamijenio Artimus Pajl, a Roni van Zant i prateći vokal Stiv Gejns poginuli su u avionskoj nesreći 1977. godine. Bend je ponovo osnovan godinu kasnije sa Džonijem van Zantom kao glavnim pjevačem grupe.

Leri je s grupom nastupao 40 godina, a u penziju je otišao 2014. godine zbog povrede ruke. Napisao je neke od poznatih hitova poput "Sweet Home Alabama", "Caught Up in You", "Hold on Loosely"...

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari