1
min read
A- A+
Pročitano

Kendal Džener tužili za 150.000 dolara zbog spota na Instagramu

07/05/2020 - 13:24
Autor:Fos Media
147 pregleda

Kendal Džener, američki supermodel i zvijezda realiti emisije "Druženje sa Kardašijanima", suočena je sa tužbom zbog objavljivanja devetosekundnog videa o sebi na Instagramu, prenosi The Blast.

foto

Foto: Tanjug/AP

Prema dokumentima iz saveznog suda do kojih je došao vebsajt koji se bavi poznatima, njujorška fotografkinja Anđela Ma, tuži 24-godišnju zvijezdu zbog kršenja autorskih prava.

Ma je rekla da je snimala dok je Džener bila u posjeti Njujorku. Potom je video registrovala u američkoj kancelariji za autorska prava. Njujorčanka optužuje Džener da je 13. septembra 2019. godine objavila snimak na Instagramu bez da je dobila dozvolu ili čak obavijestila vlasnika autorskih prava.

Tužiteljka tvrdi da se vrijednost djela, koje je pregledano skoro 23 miliona puta, smanjila kada ga je manekenka besplatno podijelila sa svojih 128 miliona sljedbenika na Instagramu.

Ma trenutno traži 150.000 dolara odštete za štetu koju joj je Džener nanijela.

Džener nije prva poznata ličnost koja je tužena zbog postova na Instagramu. Glumica Rebel Vilson nedavno se nagodila za 150.000 dolara u parnici zbog fotografije na Instagramu, prenosi The Blast, javlja Sputniknews.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari