1
min read
A- A+
Pročitano

Kad nema balkona: Trikovi za uređenje prozora

26/03/2020 - 21:10
Autor:Fos Media
140 pregleda

Zbog izolacije smo više nego ikad počeli cijeniti slobodu kretanja i shvatili da smo neke male svakodnevne užitke poput odlaska na običnu kafu uzimali zdravo za gotovo.

f

Foto: Living4media

Sada ćemo se malo strpjeti i za dobrobit svih nas ostati u svojim domovima. S obzirom na to da nam svima fali vanjski svijet, posljednjih sedmica težimo prema mjestima u domu koja nas povezuju s njim.

Nemaju svi tu sreću da uživaju u vlastitim dvorištima, na terasama i balkonima, ali i oni kojima preostaje samo prozor mogu ga pretvoriti u malu oazu.

1. Iskoristite široke prozorske klupčice

Ako imate prozorsku klupčicu dovoljno široku i nisku da je pretvorite u mjesto za sjedenje, ukrasite je starom dekicom i dekorativnim jastukom koji ćete ukrasti s kauča te stvorite novo omiljeno mjesto za jutarnje razbuđivanje, ali i za opuštanje tokom ostatka dana.

2. Prenamijenite ili drugačije rasporedite komade namještaja

Ako slučajno u stanu imate klupicu, smjestite je ispod prozora. Čvršći manji sto pravougaonog oblika takođe može postati malena klupica uz prozor, a poslužiće i neiskorištene stolice. Tako ćete uz prozor dobiti zonu za sjedenje.

3. Preselite nekoliko biljaka

S obzirom na to da će vam pogled sada stalno naginjati prema prozoru, preselite na njega nekoliko biljaka koje imate u stanu. Vodite računa o tome da su to biljke koje vole svjetlo. Pogled na zelenilo odmah će vas umiriti. I najuža prozorska klupčica može primiti pokoju malenu teglicu, a na njoj će se uvijek naći mjesta i za šolju kafe ili čaja.

4. Približite radni sto prozoru

Ako radite od kuće i imate mogućnost premjestiti radni sto, smjestite ga što bliže prozoru. Svjetlo će vas motivisati za rad, a i pomoći vam da malo predahnete. Sada se ne zamarajte s tim hoće li taj sto izgledati lijepo na toj poziciji ili ne - u ovom trenutku moramo sebi olakšati boravak u zatvorenom prostoru kako god možemo.

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari