1
min read
A- A+
Pročitano

Ovo je jedini pravi način čišćenja roštilja

07/05/2020 - 12:24
Autor:Fos Media
366 pregleda

Proljeće je idealno vrijeme za roštiljanje. No nakon svog užitka ono što nam preostaje je zaprljani roštilj koji je veoma teško očistiti. Saznajte kako možete u samo nekoliko koraka očistiti svoj zaprljani roštilj.

f

Foto: Pixabay

Prvi korak je da zapalite ostatke hrane i masnoće. Rasplamsajte vatru, zatvorite poklopac roštilja i ostavite da gori 15-tak minuta. Tako će vam biti lakše da skinete ostatke hrane.

Ostatke uglja očistite četkom od nerđajućeg čelika, ukoliko je nemate možete napraviti i kuglu od aluminijske folije i s njom očistiti ostatke. Ako su donje strane rešetke jako prljave, očistite je sunđerom na koji ste stavili sredstvo za pranje suđa. Zatim je isperite i osušite peškirom.

Zagorene ostatke očitite uz pomoć noža, potom očistite deterdžentom i isperite i osušite peškirom. Nakon toga očistite unutrašnjost roštilja, kako pri sljedećem pečenju hrana ne bi poprimila čudan miris i ukus. Takođe operite deterdžentom i isperite, prenosi Klix.

Završna faza je glancanje vanjskog dijela roštilja. Dovoljno je da koristite sredstvo za odmašćivanje i mekani sunđer.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari