1
min read
A- A+
Pročitano

Od torti pravi umjetnička djela (FOTO)

29/08/2019 - 11:40
Autor:Fos Media
306 pregleda

Umjetnica za torte i kolače iz Kalifornije Leslie Vigil postala je planetarno poznata po svojim predivnim tortama. Naime, Leslie svoje torte ukrašava cvjetnim dezenima koji izgledaju kao da su izvezeni.

Foto

Foto: Instagram

Leslie je kao dijete počela da pravi kolače. Isprva su joj roditelji kupili igračku pećnicu, a potom je njena majka uvidjevši koliko Leslie voli da kuva podstakla da koristi pravu pećnicu. 

"Uvijek sam mami pomagala da pravi kolače i tako sam naučila čitati recepte i mjeriti sastojke. Svoje kolače sam nosila u školu prijateljima, no oni nisu vjerovali da sam ih ja napravila", objasnila je svoju ljubav prema tortama.

"Za moju vještinu ukrašavanja krivac je moja mama. Ona je pohađala časove ukrašavanja kolača, tako da sam od nje naučila sve što se može napraviti s kolačima i glazurom. Bila sam opsjednuta s tim, a ideju da koristim tekstilne dizajne za ukrašavanje dobila sam kad sam radila tortu za prvi rođendan svoje sestričine", rekla je Virgil, prenosi Klix.ba.

Osim toga što je poznata po cvjetnom dizajnu svojih torti Leslie pravi kolače i u obliku životinja i biljaka koji izgledaju kao da su prave. 

"Najdraži kolači su mi oni kad mi klijenti dopuste da se slobodno poigram s konceptom i paletom boja. Tada se osjećam kao da se nešto posebno događa", rekla je.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari