3
min read
A- A+
Pročitano

Anita je jedna od najljepših djevojčica u CG: Moda je umjetnost a umjetnost je sve što nas okružuje (FOTO)

23/08/2019 - 10:11
Autor:Violeta Rovčanin
1544 pregleda

Anita Barović, dvanaestogodišnja djevojčica iz Danilovgrada godinama se bavi modelingom. Ove godine dobila je čak dvije titule i to titulu: Little Miss Montenegro i Miss Simpathy. Pored modelinga, ova učenica osmog razreda OŠ „Vuko Jovović“ je uspješna i na polju obrazovanja, zaštitno je lice brojnih modnih brendova a oprobala se  i u televizijskom novinarstvu gdje vodi rubriku „Zvjezdice i moda“. Trenutno ima ponude i za nekoliko svjetskih izbora ljepote gdje bi predstavljala našu zemlju.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„Pohađam školu manekenstva već nekoliko godina tako da sam uvijek u toku sa dešavanjima iz te oblasti. U svijetu se već uveliko organizuju takmičenja za najljepše djevojčice i dječake u raznim kategorijama tako da sam ja priželjkivala da se nešto poput toga organizuje i kod nas i već sam zamišljala sebe kao takmičarku. Kada sam saznala da se organizuje ’Little Miss Montenegro’ bez razmišljanja sam odlučila da se prijavim. Rekla sam to mami i ona me prijavila“, počinje Anita priču za FOS.

Na takmičenju je Anita zablistala pa je tako postala mala crnogorska mis.

„Kada znate da ste najljepša djevojčica u jednoj državi osjećate se divno. Veliko je zadovoljstvo učestvovati a još veće pobijediti na jednom od takvih takmičenja.“

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Ova djevojčica se modelingom bavi od 2013. godine. Sve je, kaže, počelo kada se fotografisala za jednu cvjećaru povodom 8. marta.

„Na tim fotografijama sam izgledala, kako kaže moja mama, nestvarno. Tada me pitala kako se ja osjećam u ulozi modela s obzirom da sam se jako dobro snašla. Ne sjećam se šta sam joj tačno odgovorila ali jedno znam – voljela sam i volim da poziram, volim pistu i izbore ljepote. Mama me, potom, upisala u školu manekenstva ’Top 3 Models Montenegro“, priča Anita.

Da bi neko bio mala mis Crne Gore, nije dovoljna samo ljepota.

„Slogan kojeg se pridržavaju sve svjetske agencije koje rade sa djecom je ’Sva su djeca lijepa’. E sada, postavlja se pitanje šta je to što bi jednu djevojčicu ili dječaka izdvojilo iz mase i učinilo ga/je posebnim. Da bi jedna djevojčica postala mala Mis Crne Gore treba da bude drugačija, svoja, uporna, vrijedna, da uči, stvara ili da se nečim dodatno bavi. Na tom takmičenju treba odgovoriti što bolje na zadatak, treba imati puno vjere i samopouzdanja i pokazati svoje talente“, priča naša sagovornica.

Ova titula joj je, kaže, donijela mnogo lijepih stvari.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„Postala sam zaštitno lice jedne marke naočara za sunce. U emisiji ’Zvjezdice sa Valentinom’ dobila sam svoju rubriku koju vodim i koja se zove ’Zvjezdice i moda’. Dobila sam i nekoliko ponuda za svjetska takmičenja za najljepšu djevojčicu svijeta tako da sada razmišljam o tome. Ta takmičenja su veoma zahtjevna i skupa. Pripreme su u toku, to je jako veliki posao a najveći problem je obezbijediti velika finansijska sredstva za takmičenje kao i za snimanje spota“, kaže Anita za FOS i dodaje:

„Nadamo se da će se određena suma novca prikupiti od sponzora. Ukoliko se to ne desi roditelji moraju sami snositi troškove. U Crnoj Gori se to, nažalost, ne shvata ozbiljno ali nadam se da će neko prepoznati potencijal iz raznih oblasti koji posjeduju mnoga djeca u Crnoj Gori, a među njima i ja iz oblasti mode. Na takmičenju u Turskoj predstavila bih se u crnogorskoj nošnji, retro stilu, džinsu, balskoj haljini i pokazala bih jedan od svojih mnogobrojnih talenata čime bih još jednom dokazala da su djeca koja dolaze iz Crne Gore multitalentovana.“

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Moda je za ovu djevojčicu nešto posebno.

„Moda je umjetnost a umjetnost je sve što nas okružuje. Moda je ljepota a ljepota je svuda oko nas. Tako ja doživljavam modu. Ne kao nešto što je moderno i u trendu, već kao umjetnost“, kaže naša sagovornica.

Kada smo već kod talenata, Anita priznaje da svaki slobodni trenutak koristi da ih razvija i da se posveti svemu onome što voli. Uspješno usklađuje sve obaveze a ključ uspjeha je, smatra, dobra organizacija. Naravno, neizostavna je i podrška koju naročito dobija od majke koja je motiviše da radi na sebi i svakog dana bude sve bolja.

Anita, nakon titula, ima brojne planove u svijetu mode.

„Planiram da se pojavim na nekom od svjetskih takmičenja i nastavim da vodim svoju rubriku o modi. Ove sezone mi pristižu ponude od raznih brendova tako da se nadam da ću sa još nekim sklopiti saradnju. Za djevojčicu od 12 godina nije malo, zar ne“, kaže ona.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Takođe, ima poruku za sve vršnjake:

„Nikada ne odustajte od svojih snova!“

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari