2
min read
A- A+
Pročitano

Cetinjanka lentu predala Nikšićanki: Srećna sam što imam priliku da sebe i državu predstavim u Egiptu (FOTO)

25/06/2019 - 15:24
Autor:Violeta Rovčanin
3015 pregleda

Izbor za mis Crne Gore održan je nedavno, a pored titule najljepše Crnogorke koja je pripala Podgoričanki Mirjani Muratović, izabrane su i mis turizma, mis interneta, fotogeničnosti i ekologije. Titula druge pratilje i mis ekologije pripala je Nikšićanki Nikolini Božović kojoj je lentu predala prošlogodišnja misica, Cetinjanka Ana Miljanić. Sadašnja i bivša mis ekologije za FOS govore o iskustvima sa takmičenja, pripremama ali i svemu onom što slijedi nakon predaje i primanja lente.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„Potajno sam se nadala tituli i srećna sam što imam priliku da predstavim sebe i državu na svjetskom takmičenju koje se tradicionalno održava u Egiptu. Titula mis eco mi znači da budem primijećena i da ljude upoznam sa raznim problemima kada je u pitanju ekologija“, kaže Nikiolina za FOS.

Ova 18-godišnja Nikšićanka godinama se bavi modelingom pa joj to, kaže, uveliko olakšava da se pripremi za put u Egipat i predstavi zemlju baš onako kako treba.

Foto: Anes Lekić
Foto: Anes Lekić

„Pored gostovanja i svakodnevnih priprema pozabaviću se i zaštitom životne sredine pa možda uskoro organizujem i neku akciju. Da bi djevojka ponijela titulu mis ekologije mora biti obrazovana, tačna, odgovorna i treba da poštuje i čuva životnu sredinu“, kaže Nkolina i dodaje:

„Veoma sam srećna što sam uzela titulu mis eco i titulu druge pratilje. Svoja osjećanja ne umijem da opišem. Po mom mišljenju to bi svaka tinejdžerka trebalo da doživi.“

Osim priprema, kaže, posvetiće se i obrazovanju. Učenica je ekonomsko – ugostiteljske škole a nakon toga planira da upiše studije medicine.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Plan mi je da nastavim da studiram medicinu u Beogradu a našu zemlju ću predstaviti zaista onako kako dolikuje“, kaže ova 18–godišnja djevojka.

Nikolini je titulu predala bivša mis ekologije, Cetinjanka Ana Miljanić, koja je našu zemlju nedavno predstavljala na takmičenju u Egitu. Iako je imala malo vremena za pripreme, ipak je  uspjela da bude zapažena na izboru.

„Izabrana sam za mis eco dva mjeseca prije svjetskog takmičenja tako da sam imala vrlo malo vremena da se pripremim. Radila sam na sebi i vježbala, učila i pronalazila pravi način kako da predstavim Crnu Goru da bih što bolje bila primijećena na svjetskom takmičenju, što sam i uspjela“, kaže Ana za FOS.

Ona je u Egiptu osvojila titulu Mis Eco Personality a njena eko haljina napravljena od crnih kesa za smeće zauzela je treće mjesto na takmičenju. Ne krije da je ovo takmičenje nezaboravno iskustvo, a da joj je titula donijela mnogo lijepih stvari.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

„Titula mis eco mi je donijela jedno veliko iskustvo koje ću pamtiti cijelog života. Upoznala sam djevojke iz raznih zemalja svijeta sa kojima ću se uskoro ponovo sresti na takmičenju za Miss Eco Teen u novembru. Takođe, dobila sam mnogo ponuda za rad u zemlji i inostranstvu koje neću odbiti.“

Vjeruje da je njena titula pošla u prave ruke i da je Nikolina odlična nasljednica lente koju je Ana nosila u prethodnom periodu.

„Srećna sam što sam imala priliku da budem dio organizacije i da radim sa djevojkama tokom svakodnevnih priprema. Vjerujem da je moja titula pošla u prave ruke. Sa Nikolinom ću raditi i u narednom periodu kako bih je posavjetovala i što bolje pripremila za svjetsko takmičenje“, kaže Ana i dodaje:

„Posavjetovaću je da vjeruje u sebe i svoje sposobnosti, da se trudi, da sve od sebe jer znam da ona to može i da ne odustaje jer je u narednom periodu čekaju velike obaveze. Želim joj puno sreće i da se što bolje plasira na ovom takmičenju.“

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Dok Nikolini slijede pripreme za Egipat, Ana će se posvetiti obrazovanju ali i modelingu. Očekuju je kako kaže, brojne poslovne obaveze i putovanja.

Pročitajte još:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari