2
min read
A- A+
Pročitano

Duh Divljeg zapada kroz modele crnogorske dizajnerke Isidore Ceković (FOTO)

08/11/2019 - 13:08
Autor:Violeta Rovčanin
912 pregleda

Mlada crnogorska dizajnerka Isidora Ceković, predstaviće se na predstojećem Montenegro Fashion Week-u koji će se održati od 18. do 20. novembra, svojom kolekcijom „Field of Dreams“. Kolekcija obuhvata 20 modela a osim haljina, koje su najzastupljenije, publika će imati priliku da vidi i nekoliko kaputa. O modnoj magiji inspirisanom ljepotama Amerike i protkanoj diuhom Divljeg zapada, Ceković govori za FOS.

Foto

Foto: Andrija Raičković

 „Naziv “Field of dreams” predstavlja način na koji sam doživjela Ameriku na putovanju kroz nju. Ispunjena posebnom emocijom koju sam donijela otuda, shvatila sam da je to zemlja iz mojih snova. Sve ono čemu sam se divila gledajući na filmovima ili čitajući u knjigama, imala sam priliku da doživim i osjećaj je nevjerovatan. Najveci utisak je ostavio duh Divljeg zapada, koji sam se potrudila da prenesem u kolekciju kroz detalje poput nitni, resa, veza…”, kaže Isidora za FOS.

Foto: Andrija Raičković

Foto: Andrija Raičković

Kolekcija, navodi, nosi motiv američkog country side-a sa vintage karakterom, što joj daje dozu elegantnog i otmenog. Zanimljivom kontrastu oštrog i divljeg, nasuprot otmenom i prefinjenom dodatno  doprinosi kaubojski motiv.

“Ovo putovanje je bilo vrlo bogato iskustvo i u jednom i u drugom pogledu. Svakako da prirodne ljepote Amerike oduzimaju dah i pred njima ne možete biti ravnodušni. Mali gradići i seoski predjeli obiluju antikvarnicama i građevinama prepoznatljivog izgleda za Divlji zapad. Sve su to stvari koje su na mene ostavile jak utisak koji sam sada prenijela na ovih 20 modela”, priča Isidora i dodaje:

“Ovu kolekciju sam počela pripremati još prije šest mjeseci a sam proces izrade traje vec  tri mjeseca. Svaki svoj rad želim da obogatim detaljima koji su specifični, pa zahtijevaju mnogo vremena za realizaciju.”

Svaki model koji ova mlada sizajnerka radi je unikatan i to je jedno od bitnih obilježja i ove kolekcije. U vremenu uniformisanosti, stvara za žene koje su posebne i koje će se razlikovati od ostalih.

“Mislim da je danas vrlo teško pričati o ciljnoj grupi, kada je u pitanju modno stvaralaštvo, jer su stilovi naših žena vrlo poljuljani trendovima. Ali svakako to su žene koje se ne libe da pokažu svoju snezualnost, koje vole da istaknu ženstvenost, ali i koje daju sebi slobodu da probude divlji duh, eksperimentišu i spajaju, naizgled, nespojive stvari. Jos uvijek sam mlada i smatram da tek treba da napredujem  u ovom poslu i gradim svoj prepoznatljivi stil, ali vjerujem da ću jednog dana izgraditi klijentelu koja će poštovati modu kao umjetničko stvaralaštvo”, kaže naša sagovornica.

Kada je u pitanju cjelokupna kolekcija, koloristički se nije ograničavala, a što se tiče materijala uglavnom dominiraju vezene čipke ukrašene metalnim nitnama i resama, pa nastaje kontrast nježne i elegantne podloge i grubih metalnih detalja, ali tu su i vuneni materijali za kapute kao i skaj korišćen za izradu korseta.

Ne krije da je raduje predstojeće ućešće na Montenegro Fashion Week-u koje mladim dizajnerima naročito znači.

Foto: Andrija Raičković

Foto: Andrija Raičković

Ja volim tu vrstu prezentacije i smatram da je veoma bitna. Danas se ljudi okreću sve više društvenim mrežama i zaboravlja se na pravi značaj samog čina modne revije. Većina publike na revije dolazi da bi bila viđena i provede revije slikajući se za društvene mreže, ne uvažavajući važnost ni kreatora ni događaja.Ono što nama nedostaje jeste modno obrazovana publika, ali mislim da se Crna Gora kreće u dobrom smijeru. Pojavom fakulteta za dizajn smo obogatili modnu scenu Crne Gore i sve češće na pisti imamo prilike da vidimo obrazovane dizajnere koji postavljaju nove, zdrave kriterijume”, zaključuje Ceković za FOS.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari