2
min read
A- A+
Pročitano

Glamur sa crvenog tepiha u kreacijama Podgoričanke Ivane Miranović (FOTO)

10/03/2020 - 14:10
Autor:Violeta Rovčanin
407 pregleda

Ivana Miranović, kreatorka iz Podgorice, nedavno se predstavila svojom prvom samostalnom revijom koja je održana u glavnom gradu. Kolekcija „She“ namijenjena jakim, samosvjesnim, uspješnim damama koje zaista znaju šta hoće naišla je na sjajne reakcije publike. Haljine najraznovrsnijih boja i dezena i glamur crvenog tepiha koje je mlada Podgoričanka donijela svojim kreacijama, nikoga nisu ostavile ravnodušnim. O svojoj modnoj priči Miranović govori za FOS.

Foto: Mirko Savović

Foto: Mirko Savović

„Utisci su jako pozitivni, kako moji, tako i prisutnih, a i onih koji su pratili putem društvenih mreža. Ispunila sam prije svega svoja visoka očekivanja, a i znam da je cjelokupan događaj na ljude ostavio jak utisak i to je bio cilj, tako da sam jako zadovoljna. Organizovanje samostalne revije je bio veliki izazov, ali sam željela da predstavim ovu kolekciju na način na koji sam ja to zamislila, kao i da iskoristim priliku da se Crna Gora upozna sa mojim radom, a za to mi je trebala puna kreativna sloboda“, prenosi Ivana utiske sa prve samostalne revije za FOS.

Foto: Mirko Savović

Foto: Mirko Savović

Glamur sa crvenog tepiha svojim kreacijama je donijela u srce Podgorice. Na kolekciji haljina u kojima će se svaka žena osjetiti zaista posebno, radila je oko pola godine a onda je njena kreativnost, sasvim očekivano, zablistala u punom sjaju.

„Mogu reći da je uložen velki trud, energija i kreativnost, a uz to i mnogo drugih vještina kojih niste ni svjesni da posjedujete dok ne dođete u situaciju da budete isključivo praktični.“

Na reviji je predstavljeno 25 modela rađenih od raznih materijala poput svilenog tafta i brokata, čipke... Kao što i sam naziv kolekcije kaže, u centru zbivanja je ONA – žena svjesna svojih kvaliteta i jedinstvenosti.

Foto: Mirko Savović

Foto: Mirko Savović

„Žena koja je svoja, koja korača svojim putem, žena koja se ne boji da pokaže ono što ona jeste i raste kroz svaku novu spoznaju svoje ličnosti. Žena koja je svjesna svoje jedinstvenosti i nosi sebe najponosnije uvijek i svugdje. Modeli ’ITSA’ haljina nisu jednolični, od elegantnih, a izazovnih, avangardnih a opet ženstvenih, glamuroznih a jednostavnih... Volim sveobuhvatnost stopljeno u jedno“, kaže naša sagovornica.

Brend „Itsa couture“, kako kaže Ivana, predstavlja inkarnaciju jednog posebnog svijeta koji žena nosi u sebi.

„To je svijet koji svaki pojedinac posjeduje, samo treba zaviriti u sebe i bez bojazni živjeti svoj poziv, slušati i razvijati svoje unutrašnje JA i ukoliko je ono što nosite u sebi u harmoniji sa onim što je spolja vidljivo, energija kojom zračite može gotovo da bude opipljiva, a to je suština. Suština življenja, i ono čime se ja vodim i kada je kreiranje u pitanju“, priča naša sagovornica.

Njene haljine oslikavaju svaki dio ličnosti. Sve zavisi, kaže, koliko poznajete sebe, koliko gradite lični stil, koliko ste svjesni šta vam stoji...

„Što više svega toga, samim tim i više nosite ono ste zaista vi“, kaže Ivana.

Foto: Mirko Savović

Foto: Mirko Savović

Kreiranje je priznaje njen mali svijet. Njen bijeg od svakodnevice, oaza mira i ono u čemu zaista uživa i u šta je utkala svu svoju ljubav.

„Za mene je kreiranje zaista doprinos i dar koji ste u mogućnosti da prenesete, predstavite nešto novo, pomjerite granice, unesete novu energiju u nečije živote i zaista na kraju je ogromna satisfakcija osjećaj da možete drugog da učinite srećnijim i ljepšim“, priča naša sagovornica.

Nakon prve samostalne revije, u planu je još aktivnosti.

Sigurno je da će uskoro sve ljubiteljke dobrog stila obradovati novim predstavljanjima kreacija na modnim događajima. Osim toga, sve Ivanine modele možete vidjeti u njenom ateljeu u centru Podgorice.

Foto: Mirko Savović

Foto: Mirko Savović

„Haljine su izložene u mom ateljeu u popločanom dijelu Njegoševe ulice br. 16, gdje za sada radimo po zakazivanju termina, a sve modele mogu pogledati i na Instagram „itsacouture“ profilu, dok je website u fazi izrade“, zaključuje Ivana Miranović za FOS.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari