2
min read
A- A+
Pročitano

Mirjana Muratović mis Crne Gore za FOS: Ljepota nije kompletna ako ne dolazi iznutra (FOTO)

20/06/2019 - 12:00
Autor:Violeta Rovčanin
2716 pregleda

Na nedavno održanom zvaničnom izboru za Mis Crne Gore, Podgoričanka Mirjana Muratović proglašena je za najljepšu Crnogorku. Ova 19-godišnjakinja, učenica Srednje trgovinske škole u Podgorici, za FOS govori o tituli, obrazovanju, planovima ali i svemu onome što slijedi nakon izbora.

Foto: Anes Lekić

Foto: Anes Lekić

Pobjedi se, kaže, nadala potajno a sada kada su se utisci slegli postala je svjesna obaveza koje je čekaju pa zato nema previše vremena za odmor.

„Pobjeda za mene znači prvenstveno odgovornost da dostojanstveno predstavim moju zemlju kako ona to i zaslužuje. Jedan od motiva za prijavu bila je i stipendija a s obzirom da se modelingom bavim zadnjih pet godina to mi je bio i logičan nastavak svega toga. Posvetiću se da opravdam titulu u pravom smislu te riječi. Čak i ne smatram da moj ’mandat’ traje samo godinu već cijelo vrijeme koje je preda mnom jer kroz život se gazi dostojanstveno a prepreka na putu ka ostvarenju cilja uvijek ima. Na meni je da ih prevazilazim i da ne odustajem“, priča Mirjana za FOS.

Foto: Anes Lekić
Foto: Anes Lekić

Prije zvaničnog izbora njih 14 finalistkinja nekoliko dana je boravilo u takozvanom ’karantinu’ gdje su se spremale za finalni nastup. Tu su vježbale hod, koreografije, predstavljanje publici...

„Moj život u ’karantinu’ je bio naravno drugačiji od mog svakodnevnog života, a to da li sam razmišljala da odustanem od takmičenja - nikad, jer upravo je moj životni imperativ kojim se vodim ’ne odustaj’. Sve djevojke su tamo bile veoma korektne. Ne bih ni jednu da izdvajam ali to nam je donijelo jedan drugačiji vid druženja od onog svakodnevnog sa drugaricama.“

Foto: Anes Lekić
Foto: Anes Lekić

Da bi djevojka mogla da dobije titulu najljepše, kako kaže Mirjana, mora da bude kompletna ličnost i da bude lijepa u pravom smislu te riječi.

„Znači ne samo izgled. Veoma je važno da djevojka ima obrazovanje, da je načitana, da radi na sebi... Duhovna ljepota je bitnija od fizičke jer ona je osnov svemu lijepom. Ko što sam i ranije naglasila ljepota nije kompletna ako ne dolazi iznutra“, kaže Mirjana za FOS.

Izbor za mis Crne Gore nije Mirjanin prvi susret sa pistom. Ona se bavi modelingom već nekoliko godina a ova titula će joj, smatra, dodatno otvoriti vrata modne scene. 

„Što se tiče ponuda ja sam ih imala i prije izbora za mis. Dosta njih sam i odbila radi mojih školskih obaveza. Na komentare se mnogo i ne osvrćem, a savjete, pohvale i kritike moje porodice i nama bliskih ljudi koji mi žele dobro, vrlo rado saslušam“, priča naša sagovornica.

Foto: Anes Lekić
Foto: Anes Lekić

Pored modelinga, ova učenica Srednje trgovinske škole voli da crta i glumi. Umjetnost je za nju, smatra, jedan vid meditacije. Takođe, bijeg od svakodnevice često pronalazi i u rodnom gradu njene majke.

„Slobodno vrijeme, naročito kada je raspust, osim sa drugaricama i meni dragim ljudima volim da provodim u Herceg Novom jer je moja majka iz Herceg Novog. Tamo mi šetnje pored mora daju novu energiju.“

Takođe, uživa i u muzici, filmovima i čitanju.

Foto: Anes Lekić
Foto: Anes Lekić

„Jedna od omiljenih knjiga mi je ’Pazi šta želiš možda ti se i ostvari’ Aleksandre Poter. Omiljeni film ’Doručak kod Tifanija’, a što se tiče muzike volim da slušam ’Simply the Best’ od Tine Tarner kao i grupu ’Queen’. Moram priznati da mi ponekad za dušu prijaju i starogradske pjesme, vjerovatno zbog toga što je moj djed pjevao u čuvenoj klapi ’Bokelji’“, priča naša sagovornica.

A, kada bi sebe morala da opiše u nekoliko riječi, evo kako bi to izgledalo:

„Abiciozna, odgovorna i tvrdoglava što ponekad i nije loše“, priča nam Mirjana kroz osmijeh.

O planovima, kaže, ne voli da govori ali je sigurno, kaže, da će raditi na sebi, obrazovati se i opravdati titulu koja joj je dodijeljena.

Foto: Anes Lekić
Foto: Anes Lekić

Osim titule mis Crne Gore, Mirjana je i zaštitno lice hotela ’Verde’ u narednih godinu dana i dobitnica trogodišnje stipendije za školovanje na Univerzitetu Donja Gorica.

Ona će našu zemlju predstavljati na izboru za mis svijeta koji će biti održan krajem godine u Bangkoku.

POGLEDAJTE JOŠ:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari