1
min read
A- A+
Pročitano

Pauka nazvali po Karlu Lagerfeldu, podsjetio ih na čuvenog kreatora

02/07/2019 - 21:34
Autor:Fos Media
197 pregleda

Jedna novootkrivena vrsta pauka-skakača dobila je ime po Karlu Lagerfeldu, nedavno preminulom modnom kreatoru. Grupa arahnologa iz Muzeja Kvinslend identifikovala je pet novih vrsta malih paukova-skakača veličine zrna pirinča. 

foto

Foto: Profimedia

Jedan od istraživača, Danilo Harms kaže da je pauk koji je nazvan Karl Lagerfeld izgledao tako da je naučnike podsjetio na čuvenog modnog dizajnera, piše Gardijan.

“To je crno-bijeli pauk za kojeg smo odmah pomislili da izgleda kao Karl Lagerfeld zbog njegovog specifičnog izgleda, jer je pauk imao ogromne crne oči, što nas je podsjetilo na sunčane naočare, i crno-bijele prednje noge koje su podsjetile na Lagerfeldov okovratnik”, kaže.

Više od 70 procenata australijskih paukova i dalje nije klasifikovano. Negdje oko 3.500 australijskih vrsta paukova je klasifikovano ali naučnici vjeruju da će taj broj skočiti na oko 10.000 vrsta.

Pauci-skakači su među najljepšim paucima u Australiji, ali malo se zna o njihovoj raznolikosti i klasifikaciji.

“Ovi mali pauci brzo osvajaju srca javnosti i prirodnjaka”, kaže Barbara Baer, jedna od članica tima koji je otkrio “Karla Lagerfelda”. Četiri od pet novih vrsta su iz Kvinslenda, a jedan je iz Novog Južnog Velsa. Izrazito su mali, samo nekoliko milimetara dužine i vrlo ih je teško uočiti.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari