2
min read
A- A+
Pročitano

Tivćanka Kristina Marović modele predstavila u Parizu, modnu priču nastavlja u Madridu (FOTO)

22/10/2019 - 12:41
Autor:Violeta Rovčanin
1335 pregleda

Iako je nedavno započela karijeru modne dizajnerke, Tivćanka Kristina Marović svojim modelima uspjela je da privuče pažnju javnosti. Nakon što se predstavila u Milanu, kolekciju „Labudovo jezero“ prikazala je i na Nedjelji mode u Parizu. Trenutno sprema i kolekciju za Madrid, gdje organizatori pokušavaju da obore čak dva Ginisova rekorda. O iskustvima iz Pariza ali i predstojećem putu u Španiju, Marović govori za FOS.

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

„Predstavljanje u Parizu je oduvijek bilo moja velika želja a sada, zahvaljujući prijatelju i kolegi Lazaru Iliću je i ispunjena. Po preporuci Lazara koji me je spojio sa organizatorima platforme Defile à Paris završila sam tamo”, kaže Kristina za FOS.

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

Publici je predstavila, sada već poznatu kolekciju “Labudovo jezero”, koja je inspirisana istoimenom baletskom predstavom.

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

“S obzirom na sav raskoš, čipku, perje koje se nalazi u mojim modelima, činilo mi se da je to prikladno za predstavljanje tamo. Izloženo je deset modela i mogu reći da sam veoma zadovoljna reakcijom prisutnih. Revije počinju ujutru rano a završavaju se kasno u noć.”

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

Kako je i ranije kazala za FOS, njene kreacije su svedene, sofisticirane i ženstvene. Cilj je da ženu prikaže u najljepšem svjetlu i u adekvatnom izdanju.

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

„Žene koje me inspirišu i koje bih rado vidjela u svojim kreacijama su samouvjerene, samostalne, snažne a pritom nježne i ženstvene. Mislim da se pojavom društvenih mreža dosta izgubilo na ženstvenosti i treba naći način da se to vrati. Postala je pretanka nit između lijepog i nametnuto ’modernog’“, kaže Kristina za FOS.

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

Pariz je grad koji živi modu, kaže naša sagovornica a to je nešto što zaista treba doživjeti. Želja joj je oduvijek bila da se predstavi baš u Parizu a to se sada i dogodilo.

“Cijeli grad je pretvoren u modnu pistu. Od turističkih atrakcija, do muzeja i hotela. Gdje god se okrenete fotografi, blogeri, modeli…”

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

Pored nje, u Parizu se predstavila i crnogorska kreatorka Marina Banović kao i brojna imena francuske modne scene. A upravo su ovakvi događaji i poznansvta ono što mladim dizajnerima otvara vrata za dalje poduhvate. Iako se nedavno vratila iz Francuske, uveliko se sprema za novi modni izazov.

„Sva predstavljanja koja sam imala do sad su mi značajna, pa otuda i ponuda da učestvujem na reviji u Madridu. U pitanju je revija koja će biti održana u februaru naredne godine u organizaciji Worldvision Fashion Show-a. Za Madrid spremam nešto novo. Još uvijek sam u fazi istraživanja i crtanja a onda kreće realizacija modela. Predstaviću se sa 15 modela i mogu reći da sam jako uzbuđena zbog toga“, kaže ova Tivćanka.

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

Ono što je zanimljivo u vezi sa revijom u Madriidu je i činjenica da će organizatori pokušati da obore čak dva Ginisova rekorda.

„Ideja je da se nađe što više modela na jednoj reviji i što više dizajnera različitih nacionalnosti. Nadam se da će uspjeti u tome.“

Foto: Svetlana Braun

Foto: Svetlana Braun

Nakon brojnih predstavljanja Kristina kaže da ima još jednu želju.

„Otvaranje ateljea. Ali, za realizaciju onoga što sam ja zamislila ipak je potrebno malo više vremena kako bi sve bilo savršeno“, zaključuje Kristina za FOS.

Intervju koji je FOS ranije radio sa Kristinom, nakon revije u Rimu čitajte ovdje:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari