2
min read
A- A+
Pročitano

Upoznajte Maju, crnogorsku mis zime (FOTO)

04/03/2020 - 15:19
Autor:Violeta Rovčanin
1284 pregleda

Podgoričanka Maja Vujović je na nedavno održanom takmičenju u hotelu ’Polar Star’ na Žabljaku proglašena za mis zime. Dvadesetdvogodišnja studentkinja psihologije na Filozofskom fakultetu u Nikšiću godinama se bavi modelingom. Učestvovala je na brojnim modnim manifestacijama a ovo takmičenje i titula najljepše ostaće joj, kaže, još dugo u sjećanju.

Foto: Branko Glišović

Foto: Branko Glišović

„Modelingom se bavim još od srednje škole. Sve je počelo kao neka vrsta hobija. Radila sam revije i reklame po Crnoj Gori a već tri godine sam u ’Superstar Model Agency’. Na takmičenje sam došla baš preko moje matične agencije koja je u kontaktu sa organizatorima i kreatorima koji su bili učesnici ovogodišnjeg takmičenja i u čijim smo kreacijama zablistale. Može se reći da sam zahvaljujući svojoj agenciji dospjela na ovo divno takmičenje“, kaže Maja za FOS.

Foto: Branko Glišović

Foto: Branko Glišović

Izbor koji se održava već šestu godinu zaredom, okuplja djevojke iz svih krajeva Crne Gore a pobjednice osim vrijednih novčanih nagrada dobijaju i mogućnost učešća na brojnim modnim manfestacijama u zemlji i inostranstvu, ali i saradnju sa brojnim modnim kreatorima.

„Zaista o pobjedi nisam razmišljala. Ja sam neko ko je navikao da živi spontano i da ništa ne planira u životu. Tako je i sa ovim takmičenjem ali svakako da sam se potrudila da se prikažem u najboljem svjetlu i da sam dala svoj maksimum. Prije svega, divno je što mi se pružila prilika da budem dio svega, da upoznam divne ljude sa kojima sam provela ovo vrijeme i sa kojima ću nastaviti druženje i po završetku izbora“, priča naša sagovornica.

Pobjedom joj se, priznaje, ostvarila još jedna želja o kojoj je oduvijek maštala.

Foto: Branko Glišović

Foto: Branko Glišović

„Sigurna sam da će  i ovo sa sobom donijeti puno divnih iskustava, novih interesovanja i da će mi proširiti vidike. Samim tim otvorena su mi vrata ka evropskom modnom događaju „Golub mira“ koji će se održati kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj ali i u Beču, Rimu i Istanbulu. Zahvaljujući lenti koju nosim shvatila sam da u životu ne treba odustajati. Sve se događa u pravom trenutku i svaki trud se isplati“, priča Maja za FOS.

Za jedno ovakvo takmičenje ljepota je izuzetno bitna, ali za pobjedu ne i presudna.

„Djevojka mora da zrači i oplemenjuje prirodnošću. Da bude komunikativna, da se sa ljubaznošću odnosi prema svima. Da bude strpljiva, harizmatična. Poželjno je da poznaje i strane jezike jer velika je odgovornost nositi lentu.“

Foto: Branko Glišović

Foto: Branko Glišović

Iako je konkurencija bila velika, takmičenje će pamtiti i po sjajnom druženju sa ostalim učesnicama.

„Što se tiče ostalih djevojaka mogu reći da je svaka bila divna i posebna na sebi neki svojstven način. Svaka je odisala prirodnošću i lijepim stavovima. Takođe, bilo je djevojaka koje su pokazale raznorazne talente. Najviše mi se dopalo što smo tokom takmičenja imale zdravu komunikaciju i odnos. Bile smo jedna prema drugoj prijateljski nastrojene što je zaista za svaku pohvalu. Sve pohvale želim da uputim i organizatorima takmičenja na čelu sa Bojanom Andrijašević kao i vlasnicima hotela ’Polar Star’. Zaista su nas lijepo dočekali i ispratili. Jedno iskustvo koje će da se dugo pamti“, priča naša sagovornica.

Tokom finalne večeri djevojke su imale priliku da sarađuju sa kreatorkama Bojanom Čelebić, Nadom Koljenšić i Jelenom Roganović koja je svoju kolekciju upotpunila unikatnim torbama.

Foto: Branko Glišović

Foto: Branko Glišović

„Zahvaljujući njihovim jedinstvenim i predivnim kreacijama uspjele smo da zablistamo i da izgledamo svjetski na pisti“, kaže Maja za FOS.

Osim modelinga Maja se može pohvali i brojnim hobijima.

„Volim prirodu i sve što je povezano sa njom. U prirodi je sve uvijek u hramoniji i na svom mjestu pa se bavim i planinarenjem. Takođe, neko sam ko veoma voli ples i muziku, a u slobodno vrijeme volim da pročitam dobru knjigu. To je, takođe, jedna od mojih strasti jer tjelesno obrazovanje treba biti jednako sa umnim.“

S obzirom da je psihologija njen budući poziv naročito je, kaže, ispunjava i rad sa ljudima. U budućnosti bi voljela da obiđe i što više zemalja i bavi se humanitarnim radom. Do tada, prioritet daje fakultetu i studijama psihologije.

Osim Maje koja je odnijela titulu pobjednice, lente prve i druge pratilje pripale su Sari Žižić iz Nikšića i Valentini Ivezić iz Podgorice. U top pet su se plasirale i Una Mugoša iz Podgorice i Anđela Todorović iz Nikšića.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari