1
min read
A- A+
Pročitano

Vojnik za sve bitke: Adidas Terrex Swift R2 GTX

07/11/2019 - 9:57
Autor:Fos Media
3071 pregleda

Adidas Terrex patike su prije svega namijenjene da budu fleksibilne, stabilne, bezbjedne, izdržljive i robusne. Ove godine, zvijezda Terrex ponude je model Swift R2 GTX, a najvidljivije unaprjeđenje stiže u vidu zaštite najosjetljivijih dijela stopala kroz ojačanja od termoplastičnog poliuretana (TPU). Iako naizgled rigidni i kruti, ovi materijali su pravi razlog reputacije adidas Terrex linije, kao jedne od najkvalitetnije i najpostojanije na tržištu. Postojanost kalupa i konstrukcije je impresivna, čak i nakon dužeg raubovanja.

Foto: Sport Vision

Foto: Sport Vision

Ipak, iako je odnos fleksibilnosti i zaštite odličan, adidas Terrex nije za one koji žele da osjete svaki kamenčić ispod sebe. Naime, saradnja sa premijum proizvođačem guma u automobilskoj industiji, kompanijom Continental, dala je rezultat u vidu posebnog gumenog jedinjenja koje sačinjava gazište patika, specijalno prilagođenog za adidas. Čak i šare na gazištu neodoljivo podsjećaju na automobilske gume ovog proizvođača. Zadebljana su dobro i pravilno raspoređena i doprinose osjećaju stabilnosti i u nestabilnom okruženju. Zahvaljujući tome, kontakt sa podlogom (bilo kakvom!) je nevjerovatan i proklizavanje vam sigurno neće često padati na pamet.

Dobro poznata i provjerena GORE-TEX vodozaštitna membrana inkorporana u postavu čuva stopalo suvim čak i tokom dužih izlaganja na kiši i mokrom, pritom ne kompromitujući udobnost. Naprotiv, stopalo sve vrijeme diše, tako da, neće morati da brinete o zaparavanju, čak i u toplijim klimatskim zonama.

Sa masom od nepunih 350g, Terrex Swift R2 GTX serija nije samo robusna i fleksibilna, već je istovremeno lagana i prijatna, čak i za svakodnevo nošenje, posebno kada se u obzir uzme nivo zaštite koji vaše stopalo dobija!

Foto: Sport Vision

Foto: Sport Vision

Neke od Terrexovih karakteriska se suptilno ispoljavaju tek „na drugu loptu“. Jedna od njih se često i previđa i dođe do izražaja samo onda kada se Terrex zamijeni nekim drugim parom obuće. U pitanju su, (vjerovatno ne) pogađate, vezice. Sistem koji dozvoljava zatezanje i opuštanje u jednom pokretu, uz garantovanu pouzdanost je jedna od onih brojnih „sitnica“ koje oslikavaju posvećenost detaljima, a na koje se tako lako i brzo navikne.

Planine, trail staze, beton, kamen... Kiša, sunce, snijeg, blato, suvo... adidas Terrex može sve i odgovara svakom izazovu. U pitanju je beskompromisni, univerzalni vojnik za sve prilike. Vaše je samo da izaberete model koji najviše odgovara vašim potrebama i uživate u slobodi koju ove patike donose.

Terrex modele možete pronaći u Sport Vision radnjama širom Crne Gore i online shopu.

(Promo sadržaj) 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari