1
min read
A- A+
Pročitano

Crna Gora među 40 najljepših zemalja: "Najljepši susret kopna i mora"

19/09/2019 - 11:16
Autor:Fos Media
673 pregleda

CONDÉ NAST TRAVELLER, svjetski priznat magazin za putovanja, na svom je popisu 40 najljepših zemalja na svijetu uvrstio Hrvatsku, Crnu Goru i Sloveniju. Tako se Crna Gora našla na listi uz neke od najpopularnijih svjetskih destinacija poput Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda, Japana i mnogih drugih.

Foto: FOS Media

Foto: FOS Media

Oduševila ih je Crna Gora, za koju su se složili s riječima pjesnika Georgea Gordona Byrona koji ju je opisao kao "najljepši susret kopna i mora".

Takođe, istakli su posebnost Nacionalnog parka Biogradska gora te su zainteresovanima savjetovali kako bi trebalo da požure i posjete je prije nego svi požele da tamo otputuju.

Osim Crne Gore, na listi 40 najljepših zemalja našle su se i Hrvatska i Slovenija, prenosi Index.hr.

"Smještena između Balkana i srednje Evrope, Hrvatska je zemlja špilja, valovitih polja i bijelih šljunkovitih plaža. Najpoznatije vode u zemlji nalaze se u unutrašnjosti nacionalnog parka Plitvička jezera, sa vodoppadima, špiljama i 16 terasiranih jezera koja pokrivaju čitav spektar plavo-zelene boje", stoji uz fotografiju Plitvičkih jezera.

U nastavku su se osvrnuli na jadransku obalu i planinski dio ove zemlje.

Što se tiče Slovenije, pišu da "Slovenija slovi kao zemlja koja "ima svašta za ponuditI" - od Alpi preko jezera Bled do "prekrasnih zelenih šuma".

Osim Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Novog Zelanda, Kostarike, Australije, Kenije, Tajlanda i Japana, na ovoj listi svoje su mjesto dobili i Island, Austrija, Dominikanska Republika, Kanada, Norveška, Švicarska, Mauricijus, Španjolska, Meksiko, Grčka, Namibija, Finska, Čile, Filipini, Portugal, Cipar, Venezuela, Bocvana, Oman, Nepal, Brazil, Sejšeli, Peru, Šri Lanka, SAD, Italija, Turska, Južna Afrika, Indija, Maroko i Kolumbija.

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari