1
min read
A- A+
Pročitano

Pametne naočare za šetnju Bečom

14/08/2019 - 11:14
Autor:Fos Media
233 pregleda

Grad Beč priprema uvođenje tehnologije koja bi, uz pomoć "pametnih naočara" omogućila brzo dobijanje informacija i podataka o različitim objektima u tom gradu.

foto

Foto: Beta/AP

U praksi to znači da, recimo, šetate trgom ispred katedrale Sv. Stefana u Beču, stavite "pametne naočare" i vidom dobijete sve potrebne informacije o toj katedrali.

Proizvodnja naočara kojima se može upravljati samo pogledom i koje podatke mogu obrađivati samostalno sprema se u jednom bečkom preduzeću u okviru novog bečkog naselja – Jezerski grad Aspern, prenio je Eurocomm-PR Beograd.

Oči, odnosno pogled, preuzimaju ulogu kompjuterskog miša, što znači da se pogledom mogu izabrati zanimljivosti. U sistemu se može napraviti video zapis ili fotografija, a sve to se može i direktno poslati na željeni e-mail.

Plan ove bečke firme je prvobitno bio da se proizvodnja "pametnih naočara" prebaci u silikonsku dolinu u Americi. Zahvaljujući podsticajima Evropske unije ipak je odlučeno da poslovi ostanu u Austriji.

Ovakav proizvod pravi se u i većim firmama poput Gugla, Majkrosofta i Sonija. Mnoge komponente se proizvode uz pomoć 3D štampača, a elektronika se ručno ugrađuje u naočare.

Pročitajte još:

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari