1
min read
A- A+
Pročitano

Šest pravila zdravog života sovjetskog hirurga pomoću kojih je živio 104 godine

18/05/2020 - 21:16
Autor:Fos Media
354 pregleda

Fedor Uglov je bio sovjetski hirurg, pisac, profesor i doktor medicinskih nauka i generalno vrlo cijenjena i uticajna figura u SSSR-u.

Foto

Foto: Profimedia

Fedor je imao listu od šest pravila kojih se strogo pridržavao i pomoću kojih je poživio 104 godine aktivnog života, piše portal Luftika.

Pravila zdravog života Fedora Uglova:

1. Dobra djela i dobre misli daju dugovječnost. To je nesumnjivo tačno. Mnoge bolesti nastaju iz stresa. A dobre misli i djela samo štite od ovoga. I tako je manje bolesna i živi duže.

2. Fizički i intelektualni rad je koristan jer nas održava u životu. Ako ne koristimo mišiće, oni počinju da atrofiraju. A mozak je isti mišić. Ako prestanemo da radimo sa glavom, mozak postepeno prestaje da radi – logično.

3. Ako radimo vježbe svaki dan to će nam život produžiti za nekoliko godina bezuslovno.

4. Naše tijelo regeneriše hormon rasta. Regeneracija nam daje priliku da živimo. Dakle, potreban nam je hormon rasta. Ovaj hormon se najviše proizvodi dok spavamo. Uostalom, kad spavamo – ne jedemo. To jest, čak i gladovanje s vremena na vrijeme umije da bude veoma korisno, jer nam omogućava hormon rasta u velikim količinama.

5. Najveća greška je ako jedete noću. Tako se odmah dobijaju masne naslage. Najbolje bi bilo da uveče umjesto što tražite hranu, potražite krevet i legnete da spavate.

6. Voće svi treba da jedu u velikim količinama. Ono će vam obezbjediti neophodno zdravlje!

 

Izvor: Noizz.rs

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari