1
min read
A- A+
Pročitano

Kako da nadjačate lijenost

13/08/2019 - 18:31
Autor:Fos Media
180 pregleda

Svakog od nas s vremena na vrijeme uhvati lijenost, ali je važno znati kako se izboriti sa njom.

foto

Ilustracija

Na društvenoj mreži Redit korisnici su pričali o tome koje su im promjene u navikama pomogle da se oslobode lijenosti.

Držite se rutine

Ukoliko ustajete ranije imaćete veće šanse da završite sve obaveze na vrijeme. Ukoliko vam jutro bude produktivno onda ćete biti slobodniji poslijepodne i nećete imati nezavršeni posao koji ćete kasnije morati da odrađujete. Čak i ako niste jutarnja osoba, pokušajte da nešto promijenite i držite se rutine jer samo tako ćete moći da se pokrenete, a da vam to ne bude mučenje.

Napišite listu obaveza

Lakše je kada imate napismeno sve šta trebate da uradite i imate vizuelni podsjetnik svega što vas čeka. Ukoliko vam iskrsnu neke nove obaveze, samo ih dopišite, ali se striktno držite rasporeda. Dajte sebi oduška vikendom i tada nemojte da radite ništa, ali radnim danima strogo se držite liste.

Promijenite ishranu

Ono što pojedete ima veoma veliki uticaj na to koliko ćete imati energije tokom dana. Ukoliko se već neko vrijeme osjećate umorno i bezvoljno, vrlo je vjerovatno da ste u depresiji, piše Mens Health. To zahtijeva više brige i posjetu ljekaru koji će vam pomoći da problem riješite. Držite se zdravih i svježih namirnica, izbjegavajte tešku i masnu hranu i svedite slatkiše na minimum.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari