1
min read
A- A+
Pročitano

Anđela iz Podgorice je naša heroina: Donirala kožu Bjelopoljcu koji je zadobio teške opekotine

14/08/2019 - 13:42
Autor:Violeta Rovčanin
10098 pregleda

Da dobri ljudi postoje i vraćaju vjeru u bolje sjutra, pokazuje i primjer 23. godišnje Anđele Lukačević iz Podgorice. Ova djevojka je, nakon što je čula da je Bjelopoljac Hamed Hasanović na gradilištu zadobio teške opekotine tijela, odlučila da mu donira kožu. Ispunila je svoju humanu misiju i sada se oporavlja na Klinici za opekotine i plastičnu hirurgiju. U razgovoru za FOS kaže da se ni u jednom trenutku nije dvoumila u vezi svoje odluke.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

„Hameda sam upoznala kada je moja prijateljica počela da izlazi sa njim i odmah sam u njemu prepoznala velikog čovjeka. Prisustvovala sam i njihovom vjenčanju i ostali smo dobri prijatelji. Za nesreću sam saznala nakon dva dana i odmah sam pozvala prijateljicu da mi potvrdi je li to tačno jer nisam mogla da vjerujem“, kaže Anđela za FOS i dodaje:

„ Pitala sam kako mogu da pomognem i ona mi je rekla da treba krv i koža. Bez razmišljanja sam pristala da dam kožu jer sam osjećala da to treba da uradim i pomognem momku.“

Intervencija je u četvrtak odrađena u Beogradu na Klinici za opekotine i plastičnu hirurgiju gdje se Anđela trenutno oporavlja.

„Prva dva dana je bilo bolno jer i kada se čovjek ogrebe boli ga a ne kada mu kožu skidaju. Međutim, oporavljam se polako. Bolno jeste i kretanje mi je otežano ali nije ništa što terapijom ne može da se reguliše.“

Najbitnije je da Hamed bude dobro, jer tada se, kaže, svaka bol zaboravlja.

„Vjerujte, zaboravite na svu bol i sve kada znate da ste pomogli nekome. Kada prođete ulicom i date neki cent osobi koja prosi srećni ste, a kamo li kada date dio sebe. Nadam se da će se brzo oporaviti i vratiti ženi i ćerkici. A ostalim donorima, takođe, želim brz oporavak“, zaključuje Anđela za FOS.

Podsjećamo, Hasanović je teško povrijeđen na gradilištu puta Bar- Boljare. Nakon strujnog udara zadobio je opekotine na oko 60% kože. Trenutno je na liječenju u Beogradu.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari