1
min read
A- A+
Pročitano

Knežević podnio krivičnu prijavu: Đukanovića označio kao vođu kriminalne organizacije, a kao članove Katnića, Žugića...

14/03/2019 - 12:30
Autor:Fos Media
630 pregleda

Advokatski tim predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića predao je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Knežević, arhiva, foto: Instagram

Knežević, arhiva, foto: Instagram

U prijavi se, kako je saopšteno iz Atlas grupe, Đukanović tereti da je organizator kriminalne organizacije čiji je plan bio da se od Kneževića oduzme cjelokupna njegova imovina koju posjeduje u Crnoj Gori, odnosno imovina koju posjeduju njegove banke i ostala privredna društva.

Pored Đukanovića, krivičnom prijavom su obuhvaćeni guverner CBCG Radoje Žugić, privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić, bivši privremeni upravnik IBM banke Milan Remiković, Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, stečajni upravnik Meljine kompleksa doo Saša Zejak i Olivera Mihajlović Elez iz PZU Meljine.

"Oni su označeni kao članovi kriminalne organizacije na čijem čelu je Đukanović, koja je formirana radi sticanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 170 miliona eura. Ovakvim postupanjem je Milo Đukanović izvršio krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije iz člana 401 stav 1 Krivičnog zakonika, a ostali, kao i više  drugih, za sada NN izvršilaca, krivično djelo iz člana 401 stav 2 KZ. Svim prijavljenim se stavlja na teret i izvršenje krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 3 KZ-a i krivično djelo Nezakoniti uticaj iz člana 422 KZ-a", stoji u krivičnoj prijavi koju je potpisao advokat Zdravko Đukanović.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari