1
min read
A- A+
Pročitano

Bečić: Skupština će nastaviti da posvećuje pažnju dječijim pravima

21/11/2020 - 9:34
Autor:Fos Media
34 pregleda

Povodom Međunarodnog dana djeteta - 20. novembra predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, sastao se sa predstavnicima dječije delegacije i Centrom za prava djeteta, Jelenom Gluščevič i Bojanom Popovićem.

Foto

Foto: Skupština Crne Gore

Podsjetivši na obaveze koje društvo u cjelini ima prema najmlađoj populaciji, predsjednik Bečić je naglasio da će Skupština Crne Gore nastaviti da kontinuirano posvećuje pažnju položaju djece i njihovim pravima.

"Konstatujući uspješnu desetogodišnju saradnju Centra za prava djeteta i Skupštine Crne Gore kroz projekat Dječiji parlament, predsjednik Bečić izrazio je spremnost da novi skupštinski saziv, pruži doprinos unapređenju dječijih prava. Ovom prilikom, on se osvrnuo i na osmogodišnji skupštinski program Demokratske radionice i zaključio da pomenuti projekti svojim značajem i vrijednostima doprinose afirmaciji principa otvorenosti rada Skupštine Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Centra i dječije delegacije upoznali su predsjednika sa aktuelnim projektima, kao i stanjem dječijih prava u Crnoj Gori, izrazivši očekivanje da će dobra saradnja sa Skupštinom Crne Gore biti nastavljena i u predstojećem periodu. Sagovornici su se saglasili da pitanje dječijih prava treba da bude prioritet u radu svih nadležnih institucija sistema.

Ispred dječije delegacije sastanku su prisustvovali Valentina Pavićević, Lazar Vlahović, Ajša Krasniđi i Jovana Repić.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari