1
min read
A- A+
Pročitano

Beranci zaboravili na koronu, iz opštine apeluju da se poštuju mjere

16/09/2020 - 9:35
Autor:Fos Media
200 pregleda

Nakon Podgorice i Nikšića, Berane je grad sa najviše oboljelih od korona virusa. Sa ukupno 431 slučajem, koliko je zabilježeno na jučerašnji dan, Berane je grad sa najviše zaraženih po broju stanovnika.

Foto: Twitter/Agencije

Foto: FOS Media

Savjetnik predsjednika Opštine Darko Stojanović pozvao je sugrađane da se "otrijezne" i poštju mjere.

"Sve brojke su tačne. Berane je opština sa najviše zaraženih stanovnika virusom Kovid. U posljednje vrijeme situacija je postala dosta složena. Posljednjih nedjelja došlo je do naglog skoka zaraženih. Svi znamo da smo imali izbore, izbornu kampanju, dosta ljudi je i sa strane došlo u Berane da posjeti rodbinu ili da izvrši svoje građansko pravo da glasa i da ovaj dio ljeta provede u gradu", dodao je on za TVCG. 

Stojanović smatra da su Beranci u tom periodu malo zaboravili na prisustvo virusa i mjere koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo.

"Imamo veliki broj zaraženih i nadamo se da će nas ova situacija 'otrijezniti' i da više čuvamo i poštujemo mjere kako bi ovu brojku sveli na najmanju moguću mjeru i sačuvali zdravlje sugrađana", kazao je Stojanović.

Lokalna samouprava, kako je dodao, radi u skladu sa preporukama.

"Formirala je dežurstva, sve službe koje moraju biti na usluzi građanima rade ali uz skraćeno radno vrijeme, trudimo se da ostanemo servis građana ali i zaštitimo zdravlje i zaposlenih i građana. Službe koje imaju ingerencije da upozore i ukažu na nepoštovanje mjera rade punim kapacitetom i trudimo se da damo puni doprinos kako bi složenu epidemiološku situaciju popravili".

Nakon Podgorice, Nikšića i Berana, Bijelo Polje je grad sa najviše oboljelih od koronavirusa sa 211 oboljelih.

Preminulih u toj opštini je 16, dok se 380 Bjelopoljaca oporavilo.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari