1
min read
A- A+
Pročitano

Bilans nevremena u Ulcinju: Šteta preko 200 000 eura, iščupana drveća stoljetnih maslina, uništen plažni mobilijar...

10/07/2019 - 18:44
Autor:Fos Media
888 pregleda

Olujno nevrijeme za 15 minuta napravilo je ogromnu materijalnu štetu u ulcinjskoj opštini, a sreća je da niko nije povrijeđen.

Foto

Foto: jedro.me

Nakon olujnog nevremena koje je zahvatilo ulcinjsku rivijeru i zaleđe u noći između utorka i srijede, dan kasnije sumiraju se materijalne štete koje se prema grubim procjenama mjere stotinama hiljada eura.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Ulcinj Saubiha Mehmetija kaže da su porušena stabla uništila preko 50 automobila u ulcinjskom kraju, prenosi Jedro.me.

Olujni vjetar odnosio je krovne konstrukcije sa ugostiteljskih i stambenih objekata, a plažni mobilijar na Velikoj plaži dugačkoj oko 13 kilometara je u potpunosti uništen.

Vlasnik Luna parka za jednu noć izgubio oko 200.000 eura koliko vrijedi oprema koju je uništilo nevrijeme u kratkom roku.

Foto: jedro.me
Foto: jedro.me

Samo kod dva zakupca plaža na Velikoj plaži uništeo je oko 1.000 ležaljki.

Zakupcima ulcinjskih plaža treba desetak dana da Veliku plažu privedu namjeni i opreme novim plažnim mobilijarom.

U naseljima Liman, Pinješ, Đernama i Meterizi jak vetar je nosio crijepove sa kuća, lomio drveća, čak i stoljetna stabla masline. Vjetar je polomio i konstrukcije za bilborde.

"Od ponoći naše ekipe su na terenu. Uspjeli smo da uklonimo stabla koja su blokirala glavne puteve koji su sada prohodni. Šteta je zaista ogromna. Jedino što je za utjehu jeste da niko nije povrijeđen", kazao je načelnik Mehmeti.

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari