1
min read
A- A+
Pročitano

Britanska ambasada za FOS: Izručenje Duška Kneževića nismo komentarisali

10/02/2019 - 15:05
Autor:Danilo Ajković
5548 pregleda

Ambasada Velike Britanije u Podgorici negirala je za FOS da je saopštila da nema prepreka da London izruči predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića.

Knežević, foto: Lična arhiva/Instagram

Knežević, foto: Lična arhiva/Instagram

Dio crnogorskih i srpskih medija u petak 8. februara objavio je tekst pod naslovom "Britanska ambasada: Nema prepreka da Duško Knežević bude izručen Crnoj Gori".

Na pitanje FOS-a da li je to stav ambasade, ili o tome može odlučiti samo nadležni sud u Londonu u eventualnom postupku ekstradicije, ili se pak stav odnosio generalno na sporazum između dvije zemlje o pitanju izručenja iz ambasade su odgovorili:

"Komentarisanje pojedinačnih slučajeva ne spada u našu uobičajenu praksu. Svaki zahtjev za izručenje koji upute nadležni organi Crne Gore se procesuira u skladu sa UK Extradiction Act usvojenim 2003. godine".

Iz ambasade nije odgovoreno konkretno na pitanje FOS-a da li su povodom ovog slučaja već kontaktirani od strane nadležnih državnih organa Crne Gore.

"Ambasada je u stalnom kontaktu sa crnogorskim institucijama po širokom rasponu tema".

Podsjetimo, dio medija je objavio da to što Knežević ima britansko državljanstvo, i trenutno se po njegovim tvrdnjama, nalazi u Londonu, a za kojim je raspisana nacionalna potjernica, nije nikakva prepreka da on bude izručen Crnoj Gori.

Crna Gora i Velika Britanija su , prema pisanju medija, prošle godine završili pregovore o zaključenju Ugovora o izručenju.

Iako taj Ugovor još nije zvanično verifikovan, izručenje bjegunaca iz Britanije u Crnu Goru i obrnuto, obavlja se u skladu sa Evropskom konvencijom o ekstradiciji, čije su potpisnice obije države.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari