1
min read
A- A+
Pročitano

CKM organizuje proslavu Dana nezavisnosti na Cetinju i u Podgorici

15/05/2019 - 10:25
Autor:Fos Media
272 pregleda

Crnogorska kulturna mreža (CKM) organizovaće 20. i 21. maja proslavu Dana nezavisnosti na Cetinju i u Podgorici.

foto

Foto: CKM

Proslava koja će se održati 20. maja na Dvorskom Trgu na Cetinju zamišljena je kao doček Dana nezavisnosti, na kojoj će u sklopu programa mladi crnogorski izvođači kroz pjesmu promovisati multietničnost, multikulturalnost i odnos poštovanja prema državi.

Nastupiće Bojan Marović i Indira Forca, a specijalni gosti će biti članovi grupe D-mol, koji su Crnu Goru predstavljali na ovogodišnjem Eurosongu.

Oni će tačno u ponoć izvesti pjesmu "21. maj", koju CKM u čast decenije rada poklanja Crnoj Gori.

"Centralna proslava Dana nezavisnosti će se održati 21. maja u Podgorici na Trgu Svetog Petra Cetinjskog sa početkom u 20 sati, na kojoj će koncerte održati regionalna muzička zvijezda Aco Pejović i Bojan Marović kojem će ovo biti prvi koncert u Podgorici poslije 12 godina. Pored njih u programu će nastupiti polaznici škole pjevanja D-mol i njihova grupa, kao i djeca koja će izvoditi poznate crnogorske pjesme. Na oba događaja će nastupiti Vojni orkestar, što daje poseban nivo proslavi", navode iz CKM-a.

Sloganom ovogodišnje proslave "Crna Gora iznad svih", pojašnjavaju iz CKM-a, šalje se nedvosmislena poruka da je država iznad svih nas, kao i iznad svih partiskih i drugih interesa.

"Država treba da nam bude svetinja, i svi zajedno treba da damo doprinos da ona bude jača i bolja, bez obzira na nezadovoljstva koja ponekad imamo na rad pojedinih njenih institucija", kazali su iz CKM-a

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari