1
min read
A- A+
Pročitano

Crna Gora ostvaruje rezultate u vladavini prava

14/03/2019 - 13:53
Autor:Fos Media
49 pregleda

Crna Gora uspješno napreduje na putu ka Evropskoj uniji, ostvaruje značajne rezultate, od kojih su posebno važni u oblasti vladavine prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je na sastanku premijera Duška Markovića i ambasadora Švedske u Podgorici Jana Lundina.

Foto: Gov.me

Foto: Gov.me

Marković je kazao da je prva faza pregovora dovedena skoro do kraja.

Kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, premijer je istakao da vjeruje da će Crna Gora do kraja godine dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24, što će dodatno podsticati proces i dinamiku zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

„Iako je potrebno dodatno ih osnažiti, crnogorske institucije rade, održive su i nezavisne i daju rezultate. Imamo rezultate u borbi protiv korupcije, i one na visokom nivou, a ozbiljan udarac je zadat organizovanom kriminalu“, istakao je Marković.

Lundin se, kako se navodi, saglasio da su ostvareni rezultati u ovoj oblasti, pozdravio otvaranje poglavlja 27 i istakao da će Švedska i dalje nastaviti da podržava Crnu Goru na planu evropskih integracija.

Marković je sagovornika informisao o uspjesima ekonomske politike u prethodne dvije godine koji se ogledaju u ekonomskom rastu od preko 4,5 odsto, smanjenju administrativne stope nezaposlenosti za preko šest odsto, povećanju broja zaposlenih za više od 11 hiljada, smanjenju deficita i aktivnostima koje će dovesti do ostvarivanja budžetskog suficita u 2020. godini.

Kako je saopšteno, na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu. 

Marković je ukazao na to da Crna Gora zagovara politiku mira i stabilnosti, te rješavanja problema na miran način kroz dijalog.

„Crna Gora je građanska država i taj koncept je naša najveća vrijednost“, naglasio je Marković.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari