1
min read
A- A+
Pročitano

Crveni krst prezentovao starijim osobama njihova prava

11/07/2018 - 9:57
Autor:Fos Media
33 pregleda

Crveni krst Crne Gore je, kroz projekat “Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba”, u proteklih mjesec dana održao niz prezentacija na temu “Ljudska prava starijih”.

CKCG

Foto: Crveni krst Crne Gore

Cilj prezentacije je bio informisanje starijih o demografskim promjenama, ali i o pravima starijih koja su zagarantovana brojnim međunarodnim i nacionalnim dokumentima. Pored toga, pažnja je posvećena aktiviranju starijih, javnom zagovaranju, a učesnici su posebno bili zainteresovani za diskusiju o položaju starijih u Crnoj Gori, saopštili su iz Crvenog krsta Crne Gore.

foto

Njihova zapažanja su se najviše odnosila na socijalnu i zdravstvenu zaštitu, ali i na promjene u društvu i porodici koje su dovele do nepovoljnijeg položaja starijih. Kako su naveli, prezentacija je održana u pet opština (Bar, Cetinje, Plav, Berane i Nikšić), a istoj je prisustvovalo ukupno 110 starijih osoba.

Crveni krst Crne Gore planira održavanje prezentacija i u narednom periodu, sa ciljem da se obuhvati što veći broj starijih iz urbanih i ruralnih oblasti koji će biti informisani o svojim pravima i uslugama koje su im dostupne.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari