1
min read
A- A+
Pročitano

"Dok donosioci odluka kolekcionarski ređaju stanove - prosvjetari gladuju"

09/11/2019 - 19:53
Autor:Fos Media
963 pregleda

Institut za socijalnu i obrazovnu politiku pozvao je ministra prosvjete Damira Šehovića, a potom i sve ostale predstavnike organa državne uprave da pronađu način da pomognu profesorici filozofije u podgoričkoj Gimnaziji "Slobodan Škerović" Jasminki Milošević da prevaziđe egzistencijalnu krizu u kojoj se ona i njena porodica nalaze.

Profesorica Milošević, foto: Printscreen/KOD

Profesorica Milošević, foto: Printscreen/KOD

Podsjetimo, slučaj Jasminke Milošević privukao je pažnju crnogorske javnosti nakon što je prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavila kako zbog plate koja iznosi svega 47 eura, jer joj izvršitelji skidaju novac zbog dugovanja, čak nije ni u prilici da ima svakodnevne obroke.

"Filozofija je 'učiteljica života', a u našoj 'evropskoj', 'modernoj', 'demokratskoj'' i državi 'socijalne pravde' nam nastavnici filozofije gladuju. Mi u Institutu za socijalnu i obrazovnu politiku ne možemo da vjerujemo da dok donosioci odluka kolekcionarski ređaju stanove koje na kraju mi - građani plaćamo, stub društva - prosvjetari gladuju", navodi se u saopštenju Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku.

Iz Instituta navode da ovim putem zahtijevaju da se socijalna pravda sprovede od strane organa državne uprave a ne da građani, učenici i svi ljudi dobre volje doniraju novac i na taj način obezbijede osnovne životne potrepštine onima koji su nas, kako dodaju, učili osnovnim životnim vrijednostima.

"Skandalozno se onaj koji je najpozvaniji da reaguje, a koji mjesecima ćuti i ignoriše dopise profesorice Milošević, u javnosti predstavlja kao 'socijal-demokrata', ključno - socijal", zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari