1
min read
A- A+
Pročitano

Đukanović pomilovao jednog osuđenika, Vujanović nijednog

10/02/2019 - 10:05
Autor:Fos Media
2051 pregleda

Tokom 2018. godine na adresu predsjednika Crne Gore, koju su obnašali Filip Vujanović (do 20. maja) i sadašnji prvi čovjek države Milo Đukanović, stiglo je 127 molbi za pomilovanje, od kojih je uvažena samo jedna.

foto

Foto: Gov.me

Bivši predsjednik Filip Vujanović prošle godine nije pomilovao nijednog osuđenika, iako su na njegovu adresu stigle 52 molbe.

Vujanović je odbio osam molbi za pomilovanje lica osuđenih za krivična djela protiv života i tijela, šest odluka kojima nije uvažio molbe za pomilovanje osuđenih lica za krivična djela protiv braka i porodice, dvije molbe lica osuđenih za krivična djela protiv zdravlja ljudi, pet molbi za pomilovanje za osuđenike za krivična djela protiv platnog prometa i privrednog poslovanja, dok ni on i Đukanović nisu uvažavali molbe lica za krivična djela protiv imovine i za krivično djelo protiv životne sredine i uređenja prostora.

Aktuelni predsjednik Milo Đukanović odlučivao je o 75 molbi za pomilovanje, od čega je uvažio samo jednu.

“U periodu od 20. maja do 31. decembra 2018. godine predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlučivao je o 75 molbi za pomilovanje osuđenih lica i donio 74 odluke kojima nije uvažio molbe za pomilovanje osuđenih lica i jednu odluku kojom je uvažio molbu za pomilovanje osuđenog lica (N.M.), pri čemu je Ministarstvo pravde dalo predlog da se molbi udovolji”,  objasnili su iz Predsjedništva, piše Dan.

Đukanović je odlučio da pomiluje 19-godišnjeg N.M. koji je zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti u saobraćaju osuđen na 11 mjeseci zatvora, stoji na sajtu predsjednika.

Predsjednik je prilikom donošenja te odluke uzeo u obzir činjenicu da se porodica stradale djevojke nije pridružila krivičnom gonjenju i da je njen otac molio da taj momak bude pomilovan. Njemu je zatvorska kazna zamijenjena za kućni pritvor od šest mjeseci.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari