1
min read
A- A+
Pročitano

FOS priča: DRI nema pravo uvida u spisak aktivista Demokrata

11/10/2018 - 10:10
Autor:Danilo Ajković
414 pregleda

Demokratska Crna Gora nije dužna da Državnoj revizorskoj instituciji dostavi spiskove sa podacima članova partije koji su koristili usluge smještaja zbog partijskog skupa u jednom od beranskih hotela, saznaje FOS.

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

To je odluka Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka, kojoj se obratio direktor te partije Vladimir Vujović.

DRI je, nakon što je izvršila reviziju godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske CG za 2017. godinu, u okviru "Zaključne konsultacije i preporuke" konstatovala: "Subjekt revizije troškove smještaja i ishrane osim fakturama treba da dokumentuje odlukom nadležnog organa u odobravanju korišćenja navedenih usluga kao i spiskovima lica koja su te usluge koristila".

Demokrate su u okviru političkog predstavljanja po planu „Programa od kuće do kuće“ u oktobru 2017. članove svoje partije, koji saglasno članovima 16 i 17 Statuta imaju svoje obaveze i prava, smjestila u doo Merić Komerc Hotel "Pešić", a za učinjenu uslugu dostavljena je faktura na ukupan iznos od 2.020 eura a obaveze su plaćene 12.10.2017., 15.11.2017., 14.12.2017. i 28.12.2017.godine.

Za Demokrate je bila sporno što DRI od njih traži dostavljanje spiskova osoba koje su koristile usluge smještaja.

Dodatno, članovi partije koji su korisnici smještaja nijesu bili saglasni da se njihovi lični podaci dostave DRI.

„Savjet Agencije je mišljenja da je dostavljanje spiskova koji sadrže ime, prezime i prebivalište članova Demokratske Crne Gore koji su koristili usluge smještaja u hotelu na zahtjev Državne revizorske institucije Crne Gore  u suprotnosti sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti“, navodi se u odluci Agencije.

Savjet Agencije je zaključio da „dostavljanjem spiska članova partije koji su prisustvovali skupu bi se otkrilo političko opredjeljenje odnosno političko mišljenje određenih lica na osnovu imena, prezimena, prebivališta i činjenice da su prisustvovali partijskom skupu“.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari