1
min read
A- A+
Pročitano

Glavni grad uz pomoć donatora uredio Bulevar 21. maj (VIDEO)

23/05/2020 - 14:02
Autor:Fos Media
129 pregleda

Neposredno pred obilježavanje 14 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore završeni su radovi na pejzažnom uređenju zelenih površina u Bulevaru 21. maj, na kojima je Zelenilo, u saradnji sa ostalnim privrednim društvima Glavnog grada, u prethodnom periodu marljivo radilo.

aa

Foto: PG Biro

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, u ovom teškom trenutku za cijeli svijet, nastalom usljed pojave koronavirusa, a u saradnji sa brojnim kompanijama čija se predstavništva ili objekti nalaze na ovoj dionici učinili su nešto lijepo za grad:

"Ne samo grad već i cijelu Crnu Goru, jer je ova saobraćajnica jedan od ulaza odnosno izlaza iz našeg grada.

S obzirom na to da bulevar u Donjoj Gorici nosi simboličan naziv – 21. maj, a da smo ove godine proslavili 14 godina od proglašenja nezavisnosti, na kružnim tokovima na ovom bulevaru posađeno je 14 maslina koje simbolišu mir, vječnost i zdravlje.

Osim maslina, kružne tokove krase čempresi, juke, juniperusi, cvjetne vrste kana, iris i druge, a na razdjelnim ostrvima formirani su travnjaci. Kružni tokovi uređeni su u modernom sa jedne i rustičnom stilu sa druge strane, pa tako pored biljnog materijala imamo i Morački oblutak, travnjak ali i stijene koje simbolišu crnogorski krš", navode u saopštenju. 

Kompletna zelena površina duž razdjelnih ostrva i na kružnim tokovima pokrivena je sistemom za navodnjavanje, što predstavlja osnov za kvalitetan rast i razvolj biljaka, kažu iz Glavnog grada. 

"Ukupna vrijednost uređenja 8.000m² zelenih ostrva i kružnih tokova iznosi 92.000 eura, od čega je investicija Glavnog grada bila 62.000 eura, a ovim putem se posebno zahvaljujemo i društveno odgovornim kompanijama, a našim komšijama koje su svojim donacijama učestvovali u ozelenjavanju kružnih tokova", navode u saopštenju. 

Iz Zelenila pozivaju sugrađane da odgovornim ponašanjem čuvaju zelene površine. 

"Kako bismo našim potomcima ostavili zdrav i zelen grad i državu", dodaju u saopštenju. 

Pogledajte kako sada izgleda Bulevar 21. maj:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari