1
min read
A- A+
Pročitano

"Gorica da bude zaštićeno prirodno dobro"

13/02/2020 - 21:59
Autor:Fos Media
38 pregleda

Kopredsjedavajući pokreta Evropskih zelenih i poslanik u Evropskom Parlamentu (EP) Tomas Vajc, podržao je inicijativu Građanskog pokreta URA da se brdu Gorica dodijeli stepen zaštićenog prirodnog dobra, saopštili su iz GP URA.

Gorica

Gorica, arhiva, foto: FOS Media

"Šaljemo punu podršku Građanskom pokretu URA, nevladinim i civilnim organizacijama u borbi da brdo Gorica - kao pluća Podgorice - bude proglašeno zaštićenim prirodnim dobrom, kako bi se sačuvalo od agresivne urbanizacije koja se sprovodi u tom gradu", poručio je Vajc.

Podgorička URA ranije je predala Skupštini Glavnog grada Inicijativu za očuvanje brda Gorica i izradu Studije zaštite, kojom bi dobilo status zaštićenog prirodnog područja.

Usvajanje te Inicijative bi, prema riječima predlagača Luke Rakčevića, predstavljao “veliki iskorak ka suštinskoj zaštiti brda Gorica i zaustavljanju dalje devastacije“.

“Gorica je decenijama žrtva devastacije, divljačkog urbanizma i betoniranja njenih zelenih površina, zbog čega takvoj katastrofalnoj praksi moramo stati na kraj. Ukoliko Gorica dobije status – zaštićenog prirodnog dobra, to će biti prvi veliki korak u pravcu njene suštinske zaštite i početak radikalno drugačijeg i odgovornijeg odnosa prema plućima našeg grada“, kazao je ranije predsjednik odborničkog kluba “Podgorička URA – Pravo na grad!“, poručio je Rakčević.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari