1
min read
A- A+
Pročitano

Građani ogorčeni zbog zloupotreba: Predsjednički kandidati nijesu ni za vođenje zemljoradničke zadruge, a kamoli države

13/03/2018 - 17:24
Autor:Jelena Popović
2786 pregleda

Samo nekoliko sati nakon što je Državna izborna komisija (DIK) razvila aplikaciju koja biračima omogućava da provjere kojem predsjedničkom kandidatu su dali podršku i da li su njihovi lični podaci zloupotrijebljeni, našem portalu stigle su brojne prijave građana o nepravilnostima. Prijave stižu i danas, a jedan od onih čiji su podaci zloupotrijebljeni je i Podgoričanin Miloš Dobaj.

advx

Nije podržao ni jednog predsjedničkog kandidata, Miloš Dobaj, foto: privatna arhiva

"Nakon dobijenog obavještenja putem društvenih mreža, na sajt DIK-a (potpisi.dik.co.me) sam unio svoj matični broj i vidio da se nalazim u bazi provjerenih potpisa podrške kandidatima za predsjednika Crne Gore za predsjedničke izbore zakazane za 15. april, te da sam podržao predsjedničkog kandidata Marka Milačica, što je apsolutno netačno", kazao je Dobaj za FOS.

sfsf
Foto: privatna arhiva

Kako kaže, svojim potpisom nije podržao ni jednog predsjedničkog kandidata.

Podsjećamo, predsjednički kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić odbacio je danas sve optužbe u vezi sa navodnom zloupotrebom prikupljanja potpisa podrške njemu kao predsjedničkom kandidatu.

 

Uprkos negiranju Marka Milačića, Dobaj kaže da je slučaj uredno prijavio DIK-u i nadležnom organu Centra bezbjednosti Podgorica.

"Smatram da se ovakvim ponašanjem ne pokazuje ozbiljnost, zrelost i odgovornost. Isto tako smatram i tvrdim da svi kandidati koji se bave ovakvim stvarima nisu sposobni da vode ni zemljoradničku zadrugu, a kamoli državu", dodao je Dobaj u izjavi za naš portal.

Povodom navoda Milačića da su, putem društvenih mreža, kontaktirali neke od građana koji su potpisom pružili podršku njegovoj kandidaturi kako bi se uvjerili u vjerodostojnost istih, Dobaj navodi da to nije tačno, te da ga niko iz Prave Crne Gore nije pozvao tim povodom. 

Prijave o zloupotrebama potpisa su danas podnijeli i iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT). Na adresu Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT) uputili su ukupno 94 prijave građana koji sumnjaju da su njihovi podaci zloupotrijebljeni za podršku predsjedničkim kandidatima. 

Pročitajte opširnije: Predate 94 prijave zbog zloupotrebe potpisa

Optužbe je danas negirao i predsjednički kandidat Vasilije Miličković koji je kazao da nijedan potpis podrške na listama koje je predao Državnoj izbornoj komisiji (DIK) nije falsifikovan.

Na pitanje novinara kako objašnjava da je aplikacija DIK-a pokazala da su ga podržali ljudi koji to nijesu učinili i da su njihovi lični podaci falsifikovani, Miličković je kazao da je to "otkriveno naknadno".

Pročirajte opširnije:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari