1
min read
A- A+
Pročitano

Hrapović-Kemp: Stavljamo zdravlje građana u vrh prioriteta jer ono nema cijenu

29/06/2020 - 15:50
Autor:Fos Media
60 pregleda

Vlada Crne Gore zdravlje građana stavila je u vrh svojih prioriteta, jer ono nema alternativu niti cijenu, što je potvrdio i izuzetno dobar odgovor sistema u prvoj fazi pandemije COVID19, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović na sastanku sa Alison Kemp, ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori.

Foto: Twitter/Agencije

Foto: Ministarstvo zdravlja

On je podsjetio da je Crna Gora i u najtežem periodu novije istorije dokazala da može prevladati sve razlike. 

"Uvjeren sam da će tako biti i sada, i tokom svih izazova sa kojima se bude suočavala u budućnosti, a oni koji to ne razumiju ili neće da prihvate, na taj način sami sebe izoluju iz savremenih civilizacijskih tokova kojima Crna Gora zasigurno korača", poručio je Hrapović.

Kemp je pohvalila državnu strategiju Crne Gore u borbi protiv COVID19 i naglasila da su reformski procesi i strateška dokumenta koja je donijelo Ministarstvo zdravlja upravo sada pokazali svoju opravdanost i svrsishodnost. 

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o nastavku stipendiranja crnogroskih ljekara i stručnom usavršavanju u renomiranim britanskim zdravstvenim centrima.

Kemp je saopštila Hrapoviću da je Vlada Velike Britanije odlučila da zaštita zdravlja popuacije bude jedan od prioriteta u dijelu pružanja pomoći zemljama zapadnog Balkana.

Kao mogućnost pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu Hrapović je predložio mogućnost da crnogroski ljekari dio specijalističkog staža obavljaju u britanskim zdravstvenim centrima, što bi se definisalo kroz memorandum o saradnji. 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari