1
min read
A- A+
Pročitano

Istraživači sa UCG citirani skoro 52 hiljade puta

13/03/2018 - 19:05
Autor:Fos Media
59 pregleda

Dostignuća istraživača sa Univerziteta Crne Gore (UCG), valorizovana kroz broj citata na Google Scholaru, trenutno iznosi 51,83 hiljade sa 246 registrovanih naloga, što je 31,89 hiljada više nego u julu prošle godine.

UCG

Foto: ucg.ac.me

Iz UCG je saopšteno da je u prethodnom izvještaju, koji je bio dostupan u julu prošle godine, Univerzitet bio rangiran na 1.594 poziciji, dok je broj citata iznosio skoro 19,94. 

“Nakon preduzetih aktivnosti na nivou Univerziteta, u cilju povećanja vidljivosti naših istraživača, broj citata istraživača sa UCG je povećan za čak 31,89 hiljada, kada se sagleda period od jula prošle godine do marta ove”, navodi se u saopštenju.

UCG se, kako su saopštili njegovi predstavnici, nije našao na listi tokom poslednjeg rangiranja univerziteta po broju Google Scholar citata. 

Prema obrazloženjima koje je UCG dobio od Sajbermetriksa, Univerzitet koristi nacionalni ac.me domen, odnosno sve e-mail adrese istraživača pripadaju tom domenu. Sabermetriks taj domen ne može dalje povezivati sa Univerzitetom iz tehničkh razloga.

U skladu sa obrazloženjem UCG bi trebao da koristi poddomen ucg.ac.me domen, kako bi se sve e-mail adrese povezale sa web domenom Univerziteta.

UCG je, kako je objašnjeno, do sada koristio ac.me domen jer je bio tehnički administrator tog nacionalnog akademskog domena.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari